Κρήτη Μεταφορές

Συνεχίζεται η δωρεάν μετακίνηση με τα mini buses, στο Ηράκλειο

Η Δημοτική Επιτροπή Ηρακλείου επικύρωσε την ανανέωση της σύμβασης του Δήμου Ηρακλείου με το ΚΤΕΛ για τα δρομολόγια των mini buses

Με τη “βούλα” της Δημοτικής Επιτροπής Ηρακλείου συνεχίζεται και μέσα στο 2024 η δωρεάν μετακίνηση επιβατών από τα mini buses, στις τρεις διαθέσιμες “γραμμές”. Κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας (08.05.2024) η Δημοτική Επιτροπή επικύρωσε την ανανέωση της σύμβασης Δήμου-ΚΤΕΛ για ένα ακόμη έτος, έναντι του ποσού των 720.000 ευρώ – ίδιο ακριβώς με το ποσό της σύμβασης του προηγούμενου έτους.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλευρά του ΚΤΕΛ επικαλούμενη τα αυξημένα κόστη που έχουν προκύψει λόγω της ενεργειακής κρίσης και της επακόλουθης αύξησης στα καύσιμα, τελικά η αύξηση του ποσού της σύμβασης παρέμεινε στα περυσινά επίπεδα και οι υπογραφές “έπεσαν”.

Δημοτική Επιτροπή Ηράκλειο

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, ως τα τέλη του προηγούμενου έτους εκτελούνταν καθημερινά περίπου 80.000 μετακινήσεις με τις δωρεάν γραμμές των μίνι λεωφορείων.

Δημοτική Επιτροπή Ηράκλειο

 

 

Δημοτική Επιτροπή Ηράκλειο

Με εξαίρεση το θέμα Νο 10 (Έγκριση των όρων της μελέτης επιλογής αναδόχου παροχής υπηρεσιών διακίνησης επιστολικής αλληλογραφίας των υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου, για 2 έτη.), που ο Δήμαρχος ζήτησε να κρατηθεί, όλα τα υπόλοιπα εγκρίθηκαν ομόφωνα από την Δημοτική Επιτροπή Ηρακλείου.