Εσωτερική Ασφάλεια Κρήτη

Συνελήφθη ο δράστης της ληστείας στα Χανιά, Καρέ – καρέ η δράση του

Μαχητής του ISIS στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής - Κατηγορείται και για ανθρωποκτονία

Ποιος βρίσκεται “πίσω” από την πράξη

Συνελήφθη ο δράστης τη ένοπλης ληστείας που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε κατάστημα σούπερ μάρκετ στα Χανιά.

Πρόκειται για άτομο Αλβανικής υπηκοότητας, γνώριμο στις αστυνομικές αρχές τις οποίες έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν για υποθέσεις κλοπών και ναρκωτικών.

Καρέ- καρέ η ληστεία

Είναι λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Τετάρτης. Ένας άνδρας, κρατώντας όπλο, μπαίνει στο υποκατάστημα μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην οδό Κυδωνίας στα Χανιά και κινείται προς την πρώτη ταμία απειλώντας την με όπλο. Του δίνει τα χρήματα και ο δράστης κινείται ήρεμα στη δεύτερη η οποία φαίνεται να μην έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει. Αιφνιδιάζεται, απομακρύνεται και ο δράστης ψάχνει για τις υπόλοιπες εισπράξεις αδειάζοντας το ταμείο.

Συνελήφθη ο δράστης της ληστείας στα Χανιά, Καρέ - καρέ η δράση του

Ο δράστης κινείται σχετικά αργά την ώρα μάλιστα που όπως δείχνει το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, έξω από το κατάστημα περπατούν περαστικοί. Πριν φύγει μιλά ξανά τις έντρομες υπαλλήλους και αναχωρεί σαν κύριος κλείνοντας τη συρόμενη πόρτα του σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτής διευθυντή προσωπικού του σούπερ μάρκετ, ο δράστης μιλούσε Ελληνικά.

Συνελήφθη ο δράστης της ληστείας στα Χανιά, Καρέ - καρέ η δράση του

Ο δράστης απέσπασε με άνεση 650 ευρώ που υπήρχαν στα ταμεία και διέφυγε πεζός από την οδό Μανουσογιαννάκηδων. Η μια ταμίας δε μπορούσε να συνέλθει από το αρχικό σοκ.

«Εμείς δεν αφήνουμε στα ταμεία χρήματα, ανά τακτά διαστήματα τα μαζεύουμε. Το ευτύχημα είναι ότι δε χτύπησε κανείς, ότι δεν έγινε κάτι σοβαρό. Πέρα από την ψυχολογική κατάσταση των υπαλλήλων που είναι δύσκολη.», σχολίασε ο κ. Χατζάκης.

Ο δράστης φορούσε μάσκα και την κουκούλα του μπουφάν του. Από την εικόνα που έχει καταγράψει το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του καταστήματος και από τις περιγραφές των υπαλλήλων, φαίνεται ότι επρόκειτο για μεσήλικα.

Ο συλληφθής μετά τη ληστεία κατευθύνθηκε στο σπίτι που διαμένει σε μικρή απόσταση από το σούπερ μάρκετ. Εκεί τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων.

ΠΗΓΗ