Κρήτη

Τα χιλιάδες κρούσματα “ανεβάζουν” και τις νοσηλείες στην Κρήτη – Παιδιά μεταξύ των ασθενών

Τα χιλιάδες κρούσματα "ανεβάζουν" και τις νοσηλείες στην Κρήτη - Παιδιά μεταξύ των ασθενών

Η αναλυτικά εικόνα των ασθενών με κορωνοϊό στα νοσηλευτικά ιδρύματα του νησιού – Προβληματισμός για την κατάσταση στα Χανιά
Την ανοδική πορεία που καταγράφεται στα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη τις τελευταίες ημέρες, συνεχίζει να ακολουθεί και η αύξηση των νοσηλειών covid στο νησί.
Την ίδια ώρα προβληματισμό προκαλεί ο ρυθμός με τον οποίο “γεμίζουν” οι κλίνες για ασθενείς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Χανίων.
Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, αυξάνονται και οι νοσηλείες παιδιών τόσο στο συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα όπου τρία παιδιά νοσηλεύονται στο παιδιατρικό τμήμα covid, όσο και στο ΠΑΓΝΗ που νοσηλεύονται δύο.

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, σήμερα στα νοσοκομεία του νησιού νοσηλεύονται συνολικά 173 ασθενείς με κορωνοϊό. Από αυτούς οι 31 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με τους 26 να είναι διασωληνωμένοι.

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι ασθενείς έφταναν τους 168 συνολικά στην Κρήτη, ενώ ο ΕΟΔΥ το τελευταίο 24ωρο, ανακοίνωσε 2.835 κρούσματα κορωνοϊού!

Αναλυτικότερα η σημερινές νοσηλείες ανά νοσοκομείο:

Στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται 42 ασθενείς, οι 28 στην κλινική covid και 14 στη ΜΕΘ, οι 13 είναι οι διασωληνωμένοι
Στο Βενιζέλειο οι ασθενείς με κορωνοϊό είναι 33, από τους οποίους οι 6 βρίσκονται στη ΜΕΘ, με τους 3 να είναι διασωληνωμένοι. Να θυμίσουμε ότι την Τρίτη είχαμε στο Βενιζέλειο τον θάνατο άνδρα ασθενούς που είχε προβληθεί από τον ιό, ενώ και το πρωί της Τετάρτης κατέληξε μια ηλικιωμένη γυναίκα.
Στο Νοσοκομείο Χανίων νοσηλεύονται 66 ασθενείς, οι 57 νοσηλεύονται στην covid και οι 9 στην ΜΕΘ, με τους 8 από αυτούς διασωληνωμένους
Στο Nοσοκομείο Ρεθύμνου 16 ασθενείς βρίσκονται στην κλινική covid και δύο στη ΜΕΘ, διασωληνωμένοι
Στο Nοσοκομείο Αγίου Νικολάου 6 ασθενείς παραμένουν στην κλινική covid
Στο Nοσοκομείο Ιεράπετρας οι νοσηλευόμενοι είναι 4, όλοι τους στην κλινική covid
Στο Nοσοκομείο Σητείας 2 ασθενείς στην κλινική covid
Στο Νοσοκομείο Νεάπολης 3 ασθενείς νοσηλεύεται στην κλινική covid

ΠΗΓΗ cretalive.gr