Κρήτη

Τα επικίνδυνα κτίσματα κατεδαφίζονται, οι οικίσκοι στήνονται

Σεισμός: Στην περιοχή της Βόνης οι πρώτοι οικίσκοι

Αγωνιώδεις οι προσπάθειες των σεισμόπληκτων να ορθοποδήσουν μετά την καταστροφή – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Εννέα μέρες μετά τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου και η απόγνωση στις σεισμόπληκτες περιοχές καλά κρατεί. Η αγάπη και η αλληλεγγύη όλων των εθελοντών στην Κρήτη αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα εξασφάλισε φαγητό και ρουχισμό στους ανθρώπους εκείνους που μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έχασαν τα πάντα. Κόποι, όνειρα, προσδοκίες μιας ολόκληρης ζωής κατακρημνίστηκαν ως τίμημα απέναντι στην οργή του Εγκέλαδου. Και το μέγα πρόβλημα μετά την καταστροφή προβάλλει γιγάντιο… Τι θα γίνει με τη στέγαση όλων όσοι έμειναν στους δρόμους. Πόσο προσωρινή θα είναι η παραμονή στα σπίτια των συγγενών, σε σκηνές, σε οικίσκους;

Οι κάτοικοι των “πληγωμένων” περιοχών προσπαθούν να ανασυγκροτηθούν, να συγκεντρώσουν τις δυνάμεις που τους απέμειναν. Αντίδοτο στον πόνο, η δράση. Κάποιοι ξεκίνησαν ήδη να κατεδαφίζουν τις περιουσίες τους που χτυπήθηκαν περισσότερο από τα ρίχτερ.

Ετοιμόρροπα και επικίνδυνα κτίσματα και κυρίως αυτά που δεν θα μπορούσαν να επισκευαστούν κατεδαφίζονται στο Αρκαλοχώρι και στις άλλες περιοχές που επλήγησαν. Και οι ιδιοκτήτες τους με πόνο ψυχής βλέπουν μια ολόκληρη περίοδο της ζωής τους να μετατρέπεται σε μπάζα και κουρνιαχτό.

Έφτασαν οι οικίσκοι και στο Αρκαλοχώρι

Το απόγευμα της Τετάρτης, οι οικίσκοι για τους σεισμόπληκτους έφτασαν και στο Αρκαλοχώρι. Το πρωί, όπως έχει ήδη γράψει το Cretalive, οι 8 από τους συνολικά 34 εγκαταστάθηκαν στη Βόνη.

Σχετικό βίντεο ανάρτησε και ο αντιδήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανόλης Σμυρνάκης:

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται θα μεταφερθούν οι πρώτες 15 σχολικές αίθουσες για τις ανάγκες των μαθητών,  αριθμός που στο μέλλον θα αυξηθεί. Παράλληλα, το υπουργείο Υποδομών προετοιμάζει την προμήθεια επιπλέον 90 οικίσκων για τη στέγαση και υποστήριξη όλων όσοι έχουν ανάγκη.

Δείτε πώς είναι οι οικίσκοι στο εσωτερικό:

οικίσκοσ

οικίσκοσ

Οικίσκος εσωτερικό