Επικαιρότητα Κρήτη

Τα σχολεία του Αρκαλοχωρίου κινδυνεύουν να χάσουν τους μαθητές τους!

Τα σχολεία του Αρκαλοχωρίου κινδυνεύουν να χάσουν τους μαθητές τους!

Ήδη, γονείς μαθητών ζητούν μετεγγραφή σε άλλα σχολεία ενώ εκπαιδευτικοί και σύλλογοι κηδεμόνων θέλουν να «τρέξουν» οι διαδικασίες για να επιστρέψουν όλοι στις αίθουσες

Την ώρα που οι πρώτοι οικίσκοι καταφτάνουν στο λιμάνι του Ηρακλείου προκειμένου να στεγαστούν οι σεισμόπληκτοι αλλά να φιλοξενηθούν και μαθητές που έχουν χάσει την επαφή με τα σχολεία τους, οι σχολικές μονάδες του Αρκαλοχωρίου αντιμετωπίζουν ένα σημαντικό πρόβλημα. Γονείς μαθητών καταθέτουν αιτήσεις προκειμένου να μετεγγραφούν τα παιδιά τους σε άλλα σχολεία!

Φοβούνται πως η χρονιά θα χαθεί ενώ σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να προσφύγουν στη λύση της τηλεκπαίδευσης. Όπως τονίζουν, κάποια παιδιά μένουν ακόμα και σε σκηνές, δεν έχουν πρόσβαση στον απαραίτητο εξοπλισμό για να συμμετέχουν στα εξ αποστάσεως μαθήματα. Ακόμα, τους τρομάζει το ενδεχόμενο, αυτή η έσχατη, όπως την χαρακτηρίζουν, λύση να γίνει μόνιμη και να μην κινητοποιηθούν όσο πρέπει οι αρμόδιοι, αφού θα θεωρούν πως τα μαθήματα γίνονται σχεδόν κανονικά.

Ο διευθυντής του 12θέσιου 1ου Δημοτικού σχολείου Αρκαλοχωρίου, κ. Γιάννης Λαμπράκης, αναφέρει πως ήδη υπάρχουν διαρροές, κάποιοι γονείς θέλουν να πάρουν τα παιδιά από το σχολείο.

1ο Δημοτικό Αρκαλοχωρίου

Έχει 194 παιδιά, κυρίως από το Αρκαλοχώρι αλλά και 37 μαθητές από χωριά, όπως Πατσίδες, Ζίντα, Παναγιά, Ρουσσοχώρια.

Γιάννης ΛαμπράκηςΟ κ. Γιάννης Λαμπράκης«Πιστεύω πως το αργότερο τέλος Οκτωβρίου θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την δια ζώσης διδασκαλία», αναφέρει ο κ. Λαμπράκης.

Ο χώρος, όπου θα τοποθετηθούν οι λυόμενες αίθουσες είναι το πάρκινγκ του Κολυμβητηρίου, όπου υπάρχουν και γήπεδα για τα παιδιά.

1ο Δημοτικό Αρκαλοχωρίου

Ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού σχολείου Αρκαλοχωρίου, κ. Στέφανος Ψυλλάκης, αναφέρει πως πρόκειται για το μεγαλύτερο σχολείο στον Δήμο με 218 μαθητές.

Στέφανος ΨυλάκηςΟ κ. Στέφανος ΨυλλάκηςΤο κτήριο του σχολείου αναμένεται να επισκευαστεί σε διάστημα δύο μηνών, οπότε και θα είναι σε θέση να δεχτεί ξανά τους μαθητές του.

Ο κ. Ψυλλάκης αναφέρει πως το σχολείο δεν έχει δεχτεί αιτήματα από γονείς για μετεγγραφή, ωστόσο όλοι ανησυχούν από την σεισμική ακολουθία που συνεχίζεται ως και σήμερα. 

Σημειώνεται πως το σχολείο εξυπηρετεί πολλά παιδιά εκτός Αρκαλοχωρίου, μεταξύ άλλων από Γαρίπα, Λευκοχώρι, Καλό Χωριό, Δεμάτι, Αυλή, Πανόραμα, Αμουργέλες, Τσούτσουρο.

2ο Δημοτικό Αρκαλοχωρίου

Συσπειρώνονται οι γονείς

Γίνεται προσπάθεια, οι γονείς των όμορων σχολείων να συστήσουν μία ομάδα προκειμένου να υπάρχουν επαφές με τους αρμόδιους φορείς για να δοθεί ένα σαφές χρονοδιάγραμμα του πότε θα ξεκινήσουν τα δια ζώσης μαθήματα.

Η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων στο 1ο Δημοτικό Αρκαλοχωρίου, κ. Έφη Λουλάκη, αναφέρει πως δεν είναι σε θέση όλα τα παιδιά να παρακολουθήσουν εξ αποστάσεως μαθήματα. Η ίδια, για παράδειγμα, δεν αισθάνεται ασφαλής να αφήσει μόνα τα παιδιά σε ένα σπίτι που συνεχώς δονείται!

«Ποιοι γονείς θα αφήσουν μόνα τα παιδιά τους στο σπίτι για να πάνε στην δουλειά», αναρωτιέται, με τη σειρά της, η εκπρόσωπος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων στο 2ο Δημοτικό Αρκαλοχωρίου, κ. Μαρίνα Αποστολάκη.