Κρήτη

ΤΑΙΠΕΔ: Εγκρίθηκε το αναθεωρημένο σχέδιο – Τί αναφέρει για Λιμάνι Ηρακλείου και Γούρνες

Η αστυνομία ανακοίνωσε την σύλληψη 29χρονου για τη δολοφονία του Άντριεν Πέιν

Το αναθεωρημένο επιχειρησιακό σχέδιο του Ταμείου εγκρίθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής.

Η αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων, όπως λιμάνια – μεταξύ των οποίων το Λιμάνι Ηρακλείου, ακίνητα – όπως η πρώην Αμερικανική Βάση στις Γούρνες -,  μαρίνες, η Αττική Οδός, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και άλλες συμμετοχές, περιλαμβάνονται στο νέο αναθεωρημένο επιχειρησιακό σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ που εγκρίθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής.

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ εξετάζει τον τρόπο αξιοποίησης (πώληση ή υποπαραχώρηση της δραστηριότητας) του Λιμένα Λαυρίου, προετοιμάζει πρόσκληση ενδιαφέροντος για τον Λιμένα Βόλου, ενώ σημειώνεται ότι είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες για λιμένα-μαρίνα Κερκύρας και ετοιμάζεται η διαδικασία για τη Λευκίμμη. Για τον λιμένα της Αλεξανδρούπολης σημειώνεται ότι ολοκληρώνονται προσεχώς τα συμβατικά κείμενα και εντός του β’ τριμήνου θα δοθούν οι δεσμευτικές προσφορές.

Για το Λιμάνι του Ηρακλείου αναμένονται δεσμευτικές προσφορές στο τελευταίο τρίμηνο του 2022 ενώ υπενθυμίζεται ότι έχουν προεπιλεγεί οκτώ επενδυτικά σχήματα. Το Ταμείο τονίζει ότι “σκοπεύει να αξιοποιήσει το περιουσιακό αυτό στοιχείο μέσω πώλησης πλειοψηφικού πακέτου μετοχών – 67% κατ ελάχιστο”

σδ

Αναφορικά με το ακίνητο – φιλέτο στην πρώην Αμερικανική Βάση στις Γούρνες, για το οποίο πρόσφατα ο  ο διευθύνων σύμβουλος της R.E.D.S. κ. Γιώργος Κωνσταντινίδης είχε πει  πως “είναι ένα από τα καλύτερα ακίνητα στην Ελλάδα”, το Ταμείο σημειώνει στο αναθεωρημένο σχέδιό του πως το “οικονομικό κλείσιμο θα γίνει μέσα στο 2022”.

δφ

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το σχέδιο