Κρήτη

Θάλασσα, δρόμοι, σπίτια έγιναν ένα – Η καταστροφή στην Κρήτη από ψηλά

Ερντογάν: Άργησε αλλά…συνεχάρη τον Μπάιντεν για τη νίκη του στις εκλογές των ΗΠΑ

Δείτε εικόνες από τον όγκο του νερού που “σάρωσε” τα πάντα στο πέρασμά του

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου, όπου δεκάδες κάτοικοι κινδύνευσαν και ανέβηκαν ακόμα και στις ταράτσες για να σωθούν ενώ πολλά αυτοκίνητα κατέληξαν στην θάλασσα, από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν την Κρήτη το τελευταίο 24ωρο.

Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν και πολλοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους. Πολλοί είναι αυτοί που δεν μπορούν να μείνουν πλέον στα σπίτια τους ενώ οι αρχές απευθύνουν εκκλήσεις για μεγάλη προσοχή, καθώς η κακοκαιρία συνεχίζει να πλήττει το νησί.

Πολλά είναι τα προβλήματα σε όλο το παραλιακό μέτωπο, από τις Γούρνες μέχρι το Σίσι.
Το βίντεο από drone που δημοσιοποίησε ο Nikos Somaras δείχνει με τον πλέον εύγλωτο τρόπο τον απίστευτο όγκο νερού που “σάρωσε” ότι βρήκε στο πέρασμά του μέχρι τη θάλασσα. 
Όπως αναφέρει ο ίδιος:
“Μόλις 10 λεπτά σταμάτησε και μπόρεσα να το πετάξω! στο βίντεο βλέπουμε υποχώρηση του νερού απο 3 εως 5 μέτρα .. πραγματικά σοκαριστικό! Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, αυλές και ισόγεια κτίσματα έχουν πλημμυρίσει, ενώ λάσπες και φερτά υλικά καθιστούν την προσπέλαση αδύνατη”

Τα μεγάλα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης που καταγράφηκαν στην Κρήτη από το απόγευμα της Δευτέρας 09/11 έως το απόγευμα της Τρίτης 10/11, δημοσιοποίησαν και οι μετεωρολόγοι του meteo.gr .

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης, σύμφωνα με το Μετεωρολογικό και Υδρολογικό Παρατηρητήριο Κρήτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, έως τις 18:00 το απόγευμα.

Ύψη βροχής

ΠΗΓΗ