Επικαιρότητα Κρήτη

Θεοχάρης από το Ηράκλειο: “Ο ελληνικός τουρισμός ξέρει να κερδίζει μάχες”

Υποχρεωτικά δυο τεστ την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον τουρισμό

Σύσκεψη για τον τουρισμό… με την πανδημία να καλπάζει!

Μία εικόνα για την κατάσταση στην Κρήτη και το πως διαμορφώνεται η τουριστική κίνηση με βάση τα δεδομένα που η πανδημία και συγκεκριμένα η μετάλλαξη Δέλτα διαμορφώνει, έδωσαν στον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη οι τουριστικοί φορείς αλλά και οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης.

Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της σύσκεψης ο κ.Θεοχάρης εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος, λέγοντας πως “ο ελληνικός τουρισμός ξέρει να κερδίζει μάχες”, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι “θα την κερδίσει κι αυτή”! Παράλληλα έκρουσε “καμπανάκι” σημειώνοντας πως το μόνο “φως στο τούνελ” θα το δούμε, με “όχημα” τον εμβολιασμό. Απαντώντας σε ερώτηση περί εκτίμησης του τζίρου του τουρισμού, φέτος, αρκέστηκε να πει πως “ταμείο θα κάνουμε στο τέλος”.

Ο κ. Θεοχάρης στις δηλώσεις επεσήμανε, ότι, το Ηράκλειο είναι από τους κερδισμένους, σε αυτή τη μάχη που δίνουμε καθημερινά. «Το μήνυμα που θέλω να δώσω είναι ότι ο εμβολιασμός είναι η διέξοδος και το εχέγγυο για να συνεχίσουμε να είμαστε καλά. Γιατί ο εμβολιασμός οδηγεί σε μείωση των κρουσμάτων, και τα κρούσματα είναι ο κύριος παράγοντας στη λήψη αποφάσεων. Σε όλες τις χώρες του κόσμου. Ο τουρισμός είναι ο «γιατρός της οικονομίας». Τώρα θέλουμε έναν «γιατρό» να μας βάλει σε τάξη γιατί η οικονομία, έχει περάσει δύσκολα. Όλη η προσπάθεια στηρίζεται  στη σκληρή δουλειά όλων μας, και είμαστε η μόνη χώρα, που επιμένει ότι η ισορροπία και η υγειονομική ασφάλεια, είναι το διαβατήριό μας. Πρέπει να πείσουμε τους συμπολίτες μας, ότι για το δικό τους καλό πρώτα, και μετά για το καλό όλων των άλλων, πρέπει να εμβολιαστούν».

Ο υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι θεωρεί αδιανόητο να υπάρχουν άνθρωποι που ζουν από τον τουρισμό και την ίδια ώρα κάνουν ότι μπορούν για να τον υπονομεύσουν, σχολιάζοντας την επιλογή να μην εμβολιάζονται.

“Είναι αδιανόητο άνθρωποι που ζουν από τον τουρισμό να τον υπονομεύουν με το να μην εμβολιάζονται. Ο μόνος κίνδυνος να κλείσει ο τουρισμός είναι εκείνοι που δεν έχουν εμβολιαστεί να μεταδίδουν τον ιό, άρα να αυξάνονται τα κρούσματα και αυξημένα κρούσματα αμέσως μετά να οδηγήσουν άλλες χώρες να μας κλείσουν”, πρόσθεσε ο κ. Θεοχάρης.

Ο υπουργός Τουρισμού πάντως εξήγησε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις ως προορισμός εξωτερικού για το σύνολο σχεδόν των άλλων χωρών, επισημαίνοντας ότι αν η μάχη για τον τουρισμό δοθεί με τη συνεργασία όλων και κρατηθούν “χαμηλά τα κρούσματα και υψηλά το επίπεδο εμβολιασμών” θα είναι μια μάχη που θα έχει νικηφόρα έκβαση.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δηλώσεις του «ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού αλλά και τους φορείς τουρισμού. Συζητήσαμε για όλα τα θέματα, τα προβλήματα που μας απασχολούν την φετινή τουριστική περίοδο. Η επικοινωνία όλων για τις εξελίξεις είναι σε εβδομαδιαία βάση, ενώ και η σημερινή  συνάντηση με τους φορείς έλυσε αρκετά τρέχοντα θέματα. Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι με τη συνεργασία και τη συνέργεια βοηθούμε στην επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν και επαναλαμβάνουμε ότι, ο εμβολιασμός όλων για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι μονόδρομος».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης υπογράμμισε ότι ο τουρισμός πηγαίνει καλά, ωστόσο υπάρχει πρόβλημα με τους ανθρώπους που δε θέλουν να εμβολιαστούν.  «Πρέπει να εμβολιαστούν όλοι, δεν υπάρχει τουρισμός χωρίς εμβολιασμό. Από την επόμενη εβδομάδα η 7η ΥΠΕ με κινητή μονάδα ξεκινάει εμβολιασμούς σε εργαζόμενους σε ξενοδοχεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος των Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης ανέφερε, ότι έγινε μια πολύ καλή συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού. «Η Κρήτη δεν χρειάζεται αποφάσεις τύπου Μυκόνου. Εάν χτυπηθεί η ναυαρχίδα του τουρισμού (Κρήτη) θα βουλιάξει ο στόλος όλος… και συμφώνησε μαζί μας» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κ. Βλατάκης επεσήμανε ακόμη στις δηλώσεις του ότι, το μεγάλο στοίχημα είναι «να μην μας κλείσουν οι χώρες από όπου αντλούμε πελάτες». Αναφορικά με τα ξενοδοχεία καραντίνας ο κ. Βλατάκης ανέφερε, ότι, η Κρήτη δεν έχει πρόβλημα και ότι υπάρχουν αρκετά δωμάτια στα ξενοδοχεία καραντίνας.

θεοχάρης

θεοχάρης