Κρήτη

Thomas Cook: Αγωνία για το μέλλον της εταιρείας – Τι συμβαίνει στην Κρήτη;

24ωρη απεργία σε ΗΣΑΠ, τρόλει και λεωφορεία

Η εταιρεία έχει περίπου 600.000 πελάτες σε διακοπές στην Ευρώπη

Αίτηση προστασίας από τους πιστωτές του στις ΗΠΑ υπέβαλε ο κολοσσός Thomas Cook. Πρόκειται για μεγάλη εταιρεία με 178 χρόνια παρουσίας στο χώρο του τουρισμού η οποία συνεργάζεται εδώ και χρόνια και με ταξιδιωτικά γραφεία στην Ελλάδα και την Κρήτη.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κολοσσός, καθησυχαστικός εμφανίζεται ο Σύνδεσμος ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης για παρενέργειες στην τοπική αγορά από το ενδεχόμενο τυχόν κατάρρευσης της εταιρείας.

«Συνεπής η εταιρεία στην Κρήτη»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Μιχάλη Βλατάκη «προς το παρών η Κρήτη δεν αντιμετωπίζει κανένα θέμα. Η εταιρεία είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της σε όλους τους προμηθευτές και δεν αντιμετωπίζεται κανένα πρόβλημα στο νησί μας. Η εταιρεία θα βρει το δρόμο της στην τοπική αγορά».

Όπως έγινε γνωστό σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, το Άρθρο 15 στο οποίο ζήτησε να υπαχθεί ο κολοσσός, προφυλάσσει τις ξένες εταιρείες από αγωγές των Αμερικανών πιστωτών ενώ αναδιοργανώνονται σε μια άλλη χώρα. Η αίτηση ενδεχομένως να ενεργοποιήσει επίσης την πληρωμή της ασφάλισης έναντι χρεοκοπίας από το χρέος της Thomas Cook.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian εάν η εταιρεία δεν τα καταφέρει και καταρρεύσει θα έθετε σε κίνδυνο 20.000 θέσεις εργασίας, οι 9.000 μόνο στη Μ. Βρετανία. Eενδεικτικά η εταιρεία έχει περίπου 600.000 πελάτες σε διακοπές στην Ευρώπη. Μάλιστα η Thomas Cook, θεωρήθηκε παρέμενε επί σειρά ετών ο δεύτερος μεγαλύτερος tour operator στην Ευρώπη,