Εσωτερική Ασφάλεια Κρήτη

Τη Δευτέρα η δίκη για την καταδίωξη των Γερμανών τουριστών στο Πέραμα

Τη Δευτέρα η δίκη για την καταδίωξη των Γερμανών τουριστών στο Πέραμα

Όλα φαίνεται πως ξεκίνησαν από μια οδηγική παρεξήγηση, η οποία εξελίχθηκε συμπλοκή, καταδίωξη και διεμβολισμό, η οποία μονοπώλησε την επικαιρότητα, προκαλώντας τις αντιδράσεις δύο υπουργών και την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Την ερχόμενη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου πρόκειται να εκδικαστεί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων η υπόθεση που συζητήθηκε σε πανελλαδικό επίπεδο, με τους Γερμανούς τουρίστες που ενώ έκαναν διακοπές στην Κρήτη και επέβαιναν σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, βρέθηκαν να καταδιώκονται από αγροτικό όχημα στην περιοχή του Μυλοποτάμου.

Όλα φαίνεται πως ξεκίνησαν από μια οδηγική παρεξήγηση, η οποία εξελίχθηκε συμπλοκή, καταδίωξη και διεμβολισμό, η οποία μονοπώλησε την επικαιρότητα, προκαλώντας τις αντιδράσεις δύο υπουργών και την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Ο οδηγός του αγροτικού παραπέμπεται για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή, για επικίνδυνη οδήγηση από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, για παράνομη οπλοφορία μαχαιριού και απειλή, ενώ ο συνοδηγός για απόπειρα απλής σωματικής βλάβης κατά συρροή.

Τον Ιανουάριο του 2023 ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρεθύμνου στην πρότασή του ανέφερε ότι συνέτρεχαν και ρατσιστικά χαρακτηριστικά στις πράξεις των Κρητικών. Ωστόσο, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου έκρινε ότι η καταγωγή των παθόντων δεν έπαιξε κάποιο ρόλο και ότι τα ίδια θα συνέβαιναν ακόμη και εάν στη θέση τους βρίσκονταν Ελληνες. Για την ίδια υπόθεση εκκρεμεί και άλλη, παράλληλη δίκη, η οποία έχει οριστεί για τις 24 Νοεμβρίου 2024 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου. Σε αυτή, τρεις εκ των Γερμανών τουριστών αντιμετωπίζουν την κατηγορία της απλής σωματικής βλάβης.

καταδίωξη γερμανοί τουρίστες πέραμα ρέθυμνο

Το χρονικό

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της 19ης Αυγούστου 2022, όταν το μαύρο Toyota Hilux εξήλθε από παράδρομο στην επαρχιακή οδό Ρεθύμνου – Περάματος. Πραγματοποίησε ανοιχτή δεξιά στροφή μπαίνοντας στιγμιαία στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, από όπου εκείνη τη στιγμή πέρασε σχεδόν εξ επαφής το λευκό Toyota Corolla των Γερμανών. Από κάμερες ασφαλείας φαίνεται ότι το όχημα των τουριστών πραγματοποίησε επιτόπου αναστροφή σε ένα πλάτωμα και ακολούθησε τους Κρητικούς. Οι Γερμανοί θεώρησαν, όπως κατέθεσαν αργότερα, ότι το αγροτικό τους είχε χτυπήσει και ήθελαν να σημειώσουν τα στοιχεία του για να ενημερώσουν το γραφείο ενοικιάσεως.

 

Περίπου ένα χιλιόμετρο μακρύτερα, τα δύο οχήματα σταμάτησαν. Οι Γερμανοί, οι οποίοι εκπροσωπούνται από τον δικηγόρο Αλέξανδρο Παπαστεριόπουλο, υποστηρίζουν στις καταθέσεις τους ότι ο οδηγός του αγροτικού κατέβηκε και χτύπησε πρώτος με γροθιά στο πρόσωπο από το ανοιχτό παράθυρο έναν εξ αυτών, επειδή έκαναν παρατηρήσεις και ζητούσαν τα στοιχεία του. Ο κτηνοτρόφος αρνείται αυτή την εκδοχή. Στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι έγινε το αντίστροφο και δέχτηκε εκείνος το πρώτο χτύπημα. Ακολούθησε συμπλοκή. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, οι δύο Κρητικοί απεδείχθησαν ασθενέστεροι. Ο ένας δέχτηκε χτύπημα στη μύτη, ενώ ο άλλος βρέθηκε πεσμένος σε χαντάκι στην άκρη του οδοστρώματος. Βάσει όσων περιγράφονται στα δικαστικά έγγραφα, ο οδηγός του αγροτικού φέρεται έπειτα να πήρε ένα κυνηγετικό μαχαίρι από το όχημά του και να απείλησε τους τουρίστες αναγκάζοντάς τους να τραπούν σε φυγή. Ο οδηγός αρνείται ότι έγινε χρήση μαχαιριού.

καταδίωξη γερμανοί τουρίστες πέραμα ρέθυμνο

Σημειώνεται ότι δεν αποκλείεται από την πλευρά της υπεράσπισης των κατηγορούμενων να υποβληθεί αίτημα αναβολής της εκδίκασης της υπόθεσης.

Πηγή:www.cretalive.gr