Επικαιρότητα Κρήτη

Τι έδειξαν τα rapid tests στα Ανώγεια

Τι έδειξαν τα rapid tests στα Ανώγεια

Ελέγχθηκαν εκατοντάδες άτομα – Η πλειοψηφία των θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε μαθητές

Περισσότερα από 600 rapid tests πραγματοποιήθηκαν στα Ανώγεια, μια διαδικασία που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι.
Απ’ τα δείγματα που ελήφθησαν 13 άτομα βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό. Στους συγκεκριμένους ανθρώπους έγινε και μοριακός έλεγχος, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται για να υπάρχει πλήρης και σαφής εικόνα σε σχέση με τους φορείς Covid.

Τα 13 θετικά δείγματα αφορούν κατοίκους των Ανωγείων και γειτονικών χωριών. Πρόκειται στην πλειοψηφία τους για μαθητές, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης.

Ο ίδιος, όπως είπε το πρωί της Τετάρτης μιλώντας στο Livetalks,  έχει εισηγηθεί εξάλλου καιρό τώρα το κλείσιμο των σχολείων και την εκ νέου ενεργοποίηση της τηλεκπαίδευσης, για τον περιορισμό της διασποράς του ιού, τουλάχιστον από την σχολική κοινότητα.

Σύμφωνα μάλιστα με τις εκτιμήσεις του κ. Κεφαλογιάννη, ίσως το απόγευμα σύσσωμη η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης να μπει στον …. πάγο και μετά τον Δήμο Ρεθύμνου να επιβληθούν ανάλογα περιοριστικά μέτρα και στους υπόλοιπους Δήμους.