Κρήτη

Την Πέμπτη το παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο στο Σεληνάρι για τη δημόσια υγεία – Στάσεις εργασίας και κλειστά καταστήματα στο Λασίθι

Μαζικός ξεσηκωμός στο Λασίθι, με ολοένα και πιο πολλούς φορείς και Σωματεία να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Πέμπτης

Μαζικός είναι ο ξεσηκωμός στο Λασίθι για το συλλαλητήριο της Πέμπτης (28/3) για τη δημόσια υγεία. Προσυγκεντρώσεις θα γίνουν στον κόμβο Ξηροκάμπου του Αγίου Νικολάου αλλά και σε Νεάπολη, Ιεράπετρα και Σητεία, ενώ θα υπάρχουν και λεωφορεία για τη μεταφορά των συμμετεχόντων στη διαμαρτυρία.

Στο παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο συμμετέχει και ο Εμπορικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου που καλεί τους επιχειρηματίες να κλείσουν τα καταστήματά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, ενώ και τα Σωματεία Ταξί σε Άγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα και Σητεία στηρίζουν την κινητοποίηση, προκηρύσσοντας στάση εργασίας την Πέμπη 28/3, από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι. Εξάλλου και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λασιθίου καλεί σε στάση εργασίας την ώρα του συλλαλητηρίου.

Σε ανακοίνωσή της αναφορικά με τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου η Επιτροπή Αγώνα Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου αναφέρει:

«Για το Παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο στο Σεληνάρι, η προσυγκέντρωση στον Άγιο Νικόλαο  θα γίνει στις 11.00 πμ  την Πέμπτη 28/3 στον κόμβο Ξηροκάμπου.

Εκεί θα συγκεντρωθούν τα αυτοκίνητα για να γίνει κόμβοι ως το Σεληνάρι ενώ  εκεί θα υπάρχουν και διαθέσιμα  λεωφορεία για να μεταφέρουν όσους δεν μπορούν ή δεν  επιθυμούν να μετακινηθούν με ΙΧ.

Διαθέσιμα λεωφορεία για τη μετακίνησή προς το Σεληνάρι θα υπάρχουν και στο σταθμό του ΚΤΕΛ Αγίου Νικολάου στο Λαγγό από όπου θα μπορούν να επιβιβαστούν οι πολίτες που θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.

Λεωφορείο θα περάσει και από την πλατεία της Νεάπολης μετά τις 11.00 πμ να παραλάβει πολίτες που θέλουν να μετακινηθούν με λεωφορείο προς το Σεληνάρι.

Για επιστροφή τα λεωφορεία θα φύγουν από το Σεληνάρι  πριν τις 14.30 και θα έχουν επιστρέψει στον Άγιο Νικόλαο πριν τις 15.00.

Αντίστοιχες προετοιμασίες και προσυγκεντρώσεις θα γίνουν και στην Ιεράπετρα στην κεντρική πλατεία στις 10.00 το πρωί και στη Σητεία στο σιντριβάνι επίσης στις 10 το πρωί».

Με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν «μαζικά στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στο Σεληνάρι στις 28 Μαρτίου. Προς υπεράσπιση του αυτονόητου αγαθού της δωρεάν υγείας, προτρέπουμε όλα τα καταστήματα να κλείσουν από τις 11:00 έως τις 17:00 σε μια μαζική και δυναμική συμμετοχή στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα με ένα δυναμικό “παρών” από όλους μας», αναφέρεται.

Και η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Το Δ.Σ. της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου (ΕΝΙΛ), ομόφωνα αποφάσισε την συμμετοχή της Ένωσης στο Παλλασιθιώτικο Συλλαλητήριο την Πέμπτη 28 Μαρτίου στις 12.00 το μεσημέρι, στο Σεληνάρι, για την υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας και των νοσοκομείων του Νομού. Η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει την ίδια ημέρα στάση εργασίας σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. του Νομού Λασιθίου, από τις 10.00 έως και τις 15.00, για την διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζομένων.

Καλούμε όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς του Νομού για μαζική και δυναμική συμμετοχή:

Για την υπεράσπιση της δημόσιας, υψηλού επιπέδου και δωρεάν υγείας. Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και την εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ.

Για την άρση της υποστελέχωσης και ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό των νοσοκομείων και γενικά των δομών υγείας του Νομού.

Για τις αυξήσεις των μισθών και την βελτίωση των συνθηκών και όρων εργασίας των υγειονομικών.

Για την υλοποίηση του Κέντρου Αποκατάστασης στην Νεάπολη και για την προστασία των δομών απεξάρτησης του ΚΕ.ΘΕ.Α.».

Σε ανακοίνωσή του ο  Φαρμακευτικός Σύλλογος Λασιθίου σημειώνει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λασιθίου συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση την Πέμπτη 21/03/2024 και αποφάσισε ομόφωνα τα κάτωθι:

Τρίωρη στάση εργασίας για όλα τα φαρμακεία του Νομού Λασιθίου την Πέμπτη 28 Μαρτίου από τις 11:00πμ έως τις 14:00μμ.

Καλεί τους φαρμακοποιούς–μέλη του σε συμμετοχή στο Παλλασιθιώτικο Συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στο Σεληνάρι.

Στηρίζει οικονομικά την κινητοποίηση καλύπτοντας μέρος των εξόδων της μετακίνησης των πολιτών από τις τρεις πόλεις.

Εκφράζει τη στήριξη των κινητοποιήσεων της 28ης/03/2024 για τη υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν υγείας και στην διεκδίκηση πλήρως στελεχωμένων και λειτουργικών Νοσοκομείων στο Νομό Λασιθίου.

Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας, οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα φαρμακεία».

Τη συμμετοχή του στην παλλασιθιώτικη κινητοποίηση για τη δημόσια Υγεία, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28/3, ανακοίνωσε το Σωματείο “Φίλοι Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου”, χαιρετίζοντας τη «σύμπνοια όλων των επιτροπών αγώνα για τα θέματα υγείας».

Όπως αναφέρει, «το Σωματείο “Φίλοι Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου”, εκτός από τον αγώνα του για το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, πάντα σε όλες τις επαφές του με διάφορους φορείς αναφέρεται συνολικά για την περίθαλψη όλων των Λασιθιωτών.

Χαιρετίζομε τη σύμπνοια όλων των επιτροπών αγώνα για τα θέματα υγείας.

Πιστεύομε στη συνεργασία όλων των φορέων του νομού μας, διότι μόνο έτσι θα μπορέσουμε να καταφέρουμε κάτι καλύτερο για τον τόπο μας.

Συμμετέχουμε στην παλλασιθιώτικη κινητοποίηση  για τη Δημόσια Υγεία που θα πραγματοποιηθεί στο Σεληνάρι στις 28/3/24 και ώρα 12.00 και καλούμε τα μέλη μας αλλά και όλους τους Λασιθιώτες να συμμετέχουν. Έτσι μόνο θα καταλάβουν οι αρμόδιοι ότι το Σύστημα Υγείας αργοπεθαίνει στο νομό μας και ότι θα αγωνιστούμε να το κρατήσουμε ζωντανό».

ΠΗΓΗ neakriti.gr