Κρήτη

Το Τμήμα Ψυχολογίας αναζητά εθελοντές για ερευνητική μελέτη

Το Τμήμα Ψυχολογίας αναζητά εθελοντές για ερευνητική μελέτη

Συγκεκριμένα, αναζητά εθελοντές 18-50 ετών χωρίς προσωπικό ή οικογενειακό ιστορικό ψυχικών διαταραχών

Το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης διεξάγει έρευνα για την αξιολόγηση χαρακτηριστικών της προσωπικότητας, λειτουργιών του εγκεφάλου και της αντίληψης των συναισθημάτων και αναζητά εθελοντές 18-50 ετών χωρίς προσωπικό ή οικογενειακό ιστορικό ψυχικών διαταραχών για να λάβουν μέρος.

Η μελέτη απευθύνεται σε υγιή άτομα από το γενικό πληθυσμό (χωρίς προσωπικό ή οικογενειακό ιστορικό διαταραχών στο φάσμα της ψύχωσης) ηλικίας 18-50 ετών. Περιλαμβάνει έλεγχο  γνωρισμάτων της προσωπικότητας, ανώτερων γνωστικών λειτουργιών (όπως η μνήμη, η προσοχή, η αντίληψη) και λειτουργιών σχετικών με την αντίληψη των συναισθημάτων. Σκοπός είναι να κατανοήσουμε καλύτερα διάφορους παράγοντες που είτε προδιαθέτουν είτε προστατεύουν από την εκδήλωση διαταραχών στο φάσμα της σχιζοφρένειας. Απώτερος στόχος είναι να αναπτυχθούν αποτελεσματικότερες στρατηγικές πρόληψης και παρέμβασης.

Η αξιολόγηση διαρκεί περίπου 2,5 ώρες. Για να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας ή για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο κινητό τηλέφωνο 6949441253 ή στο e-mail study.schizotypy@gmail.com. Κάθε συμμετέχοντας που το επιθυμεί, θα λάβει προσωπική ενημέρωση για τα αποτελέσματα από την αξιολόγησή του.

Τα ραντεβού για τη συμμετοχή στη μελέτη ορίζονται σε ώρα και μέρα που σας εξυπηρετεί, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο και το Ηράκλειο.