Κρήτη

Τρεις συλλήψεις για τους μετανάστες σε Σφακιά και Καλούς Λιμένες

Τρεις συλλήψεις για τους μετανάστες σε Σφακιά και Καλούς Λιμένες

Τρεις επιχειρήσεις διάσωσης προσφύγων και μεταναστών πραγματοποιήθηκαν στα νότια παράλια της Κρήτης μέσα σε ένα 24ωρο
Σε συνολικά τρεις συλλήψεις προχώρησαν οι διωκτικές αρχές σε Ηράκλειο και Χανιά για τους μετανάστες που έφτασαν στην Κρήτη το σαββατοκύριακο.

Υπενθυμίζεται ότι τρεις επιχειρήσεις διάσωσης προσφύγων και μεταναστών πραγματοποιήθηκαν στα νότια παράλια της Κρήτης μέσα σε ένα 24ωρο.

Το πρωί του Σαββάτου εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 72 μετανάστες, που μεταφέρθηκαν στους Καλούς Λιμένες Ηρακλείου. Αργότερα, την ίδια μέρα, εντοπίστηκαν 43 πρόσφυγες και μετανάστες στην παραλία Ίλιγγας των Σφακίων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στα Χανιά. Το απόγευμα του Σαββάτου, επίσης, ένα ακόμη σκάφος έμεινε ακυβέρνητο 45 μίλια νότια των Καλών Λιμένων, υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες και υπήρξε σήμα από το θάλαμο επιχειρήσεων του ΥΕΝ. Αμέσως, κινητοποιήθηκαν παραπλέοντα εμπορικά πλοία, τα οποία κατάφεραν να περισυλλέξουν τους 64 επιβαίνοντες. Λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα οδηγήθηκαν στο λιμάνι του Κόκκινου Πύργου όπου αποβιβάστηκαν με τη συνδρομή του τοπικού Λιμενικού Σταθμού.

Για επιβεβλημένη ανάγκη λήψης μέτρων, λόγω των συνεχών αφίξεων μεταναστών στην Κρήτη, τονίζουν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της Ένωσης Λιμενικών του νησιού. Στην ανακοίνωση αναφέρονται μεταξύ άλλων στην υποστελέχωση που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι λιμενικοί σταθμοί τη Νότια Κρήτη, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στα Σφακιά την Παλαιόχωρα και τη Γαύδο. “Οι συνεχόμενες ροές μεταναστών έχουν αποδεδειγμένα πλέον μετατρέψει την νότια Κρήτη σε πύλη εισόδου”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ neakriti.gr