Κρήτη

Τριάντα οκτώ σκυλιά ζούσαν υπό ακατάλληλες συνθήκες ευζωίας

Τριάντα οκτώ σκυλιά ζούσαν υπό ακατάλληλες συνθήκες ευζωίας

Χειροπέδες σε έναν 52χρονο πέρασαν οι αρχές
Στη σύλληψη 52χρονου άνδρα σε περιοχή του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο 52χρονος είχε συνολικά 38 σκυλιά, υπο ακατάλληλες συνθήκες ευζωίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τετράποδα δεν ήταν τσιπαρισμένα, ενώ δεν διέθεταν και το απαραίτητο βιβλιάριο υγείας. Ο 52χρονος θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει:

Συνελήφθη, χθές 08.05.2022 το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων, από αστυνομικούς του Α’ Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου, ο συλληφθείς σε περιοχή του Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων διατηρούσε συνολικά τριάντα οχτώ (38) σκυλιά, τα οποία ζούσαν σε μη κατάλληλες συνθήκες ευζωίας με συνέπεια την παθητική κακοποίηση τους.
Επιπροσθέτως δεν έφεραν τα απαιτούμενα βιβλιάρια υγείας καθώς και τους αριθμούς ηλεκτρονικής ταυτοποίησης.
Στον συλληφθέντα επιβλήθηκαν και τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.
Η προανάκριση διενεργείται από το Α’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου, ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

ΠΗΓΗ cretalive.gr