Επικαιρότητα Κρήτη

Τσελέντης για σεισμό: Το φαινόμενο αυτό θα συνεχιστεί για αρκετές εβδομάδες

Τσελέντης για σεισμό: Το φαινόμενο αυτό θα συνεχιστεί για αρκετές εβδομάδες

Πως σχολιάζει το φαινόμενο ο γνωστός σεισμολόγος

Ανακοίνωση για την νέα σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή το πρωί της Κυριακής στην Κρήτη και ιδιαίτερα στο Ηράκλειο, σχολιάζει ο καθηγητής σεισμολογίας,  Άκης Τσελέντης.

Με ανάρτηση του στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook ο γνωστός σεισμολόγος αναφέρεται στα 4 ρίχτερ που αναστάτωσαν το νησί  κάνοντας λόγο για “νέο μικρό σεισμό στο Αρκαλοχώρι” τονίζοντας πως “το φαινόμενο αυτό θα συνεχιστεί για αρκετές εβδομάδες αλλά με μικρά γεγονότα“, Παράλληλα ο καθηγητής σημειώνει πως “απαιτείται  οι κάτοικοι να έχουν υπόψη τους τα στοιχειώδη μέτρα σεισμικής προφύλαξης” και καταλήγει προσθέτοντας ότι  “και ο Δήμος να προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες ελέγχου τυχόν επιβαρυμένων κτιρίων“.

“Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα, στις 07:56 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε Ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.0 στην κλίμακα Richter. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 340 χλμ. ΝΝΑ των Αθηνών.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 20 χλμ. ΝΝΑ της πόλης του Ηρακλείου.
ΤΕΛΙΚΟ ΕΣΤΙΑΚΟ ΒΑΘΟΣ 5ΚΜ
Από τη γνωστή περιοχή του Αρκαλοχωρίου η οποία είναι διεγερμένη το τελευταία καιρό και μας δίνει μικρού μεγέθους γεγονότα λόγω των μικρής διάστασης ρηγμάτων. Όπως έχω ήδη αναφέρει το φαινόμενο αυτό θα συνεχιστεί για αρκετές εβδομάδες αλλά με μικρά γεγονότα. Απαιτείται οι κάτοικοι να έχουν υπόψη τους τα στοιχειώδη μέτρα σεισμικής προφυλάξεις και ο Δήμος να προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες ελέγχου τυχόν επιβαρημένων κτιρίων.”