Κρήτη

Τσουχτερό πρόστιμο στον καφετζή για τον ανεμβολίαστο πελάτη

Δίκη για βιτριόλι: Στα δικαστήρια η Ιωάννα Παλιοσπύρου - Δεν πήγε η κατηγορουμένη

Συνεχίστηκαν οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ σε όλη την Κρήτη για την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού

Με αμείωτη ένταση συνεχίστηκαν οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ για την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού σε ολόκληρη την Κρήτη. Συνολικά διενεργήθηκαν 2.580 έλεγχοι με τις περισσότερες παραβάσεις να αφορούν στη μη χρήση μάσκας. Στο Ηράκλειο, τσουχτερό πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ αλλά και 7ήμερη αναστολή λειτουργίας επιβλήθηκε σε ιδιοκτήτη καφενείου ο οποίος είχε επιτρέψει την παραμονή στο εσωτερικό του καταστήματος σε ανεμβολίαστο πελάτη. Στον ίδιο επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 300 ευρώ καθώς δεν διέθετε το απαιτούμενο πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Παράλληλα επιβλήθηκαν 6 πρόστιμα για τη μη χρήση μάσκας σε υπαλλήλους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε συναλλασσόμενο πολίτη με δημόσια υπηρεσία, και σε εργαζόμενο πρακτορείου ΟΠΑΠ.

Στα Χανιά βεβαιώθηκαν συνολικά 6 παραβάσεις για τη μη χρήση μάσκας σε εργαζόμενους σε μίνι μάρκετ, σε κομμωτήριο αλλά και σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Αντίστοιχα στο Ρέθυμνο επιβλήθηκαν δύο πρόστιμα για τη μάσκα σε υπαλλήλους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, και στους ιδιοκτήτες άλλων ίδιων επιχειρήσεων επειδή δεν είχαν αναρτήσει την πινακίδα με τον προβλεπόμενο αριθμό εξυπηρετούμενων πελατών.

Τέλος, στο Λασίθι βεβαιώθηκαν άλλες 4 παραβάσεις για τη μη χρήση μάσκας σε επιβαίνοντες σε ΙΧ φορτηγό αυτοκίνητο αλλά και στον ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.