Επικαιρότητα Κοινωνία Κρήτη

Βιασμός αγοριού: παριστάνουν τους οικογενειάρχες, κακοποιούν παιδιά και κυκλοφορούν ανάμεσα μας

Eκτός από τον 67χρονο λυράρη, το αγόρι περιγράφει έναν «φορτηγατζή» και έναν «υδραυλικό»

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έκρινε ένοχο και μάλιστα ομόφωνα τον 67χρονο λυράρη για την επί χρόνια  σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση του ανήλικου αγοριού από το Ηράκλειο, το οποίο φέρεται να είχε εγκλωβίσει στα «δίχτυα» του υπό καθεστώς φόβου και απειλών κατά του ίδιου και μελών της οικογένειας του. Ο κατηγορούμενος θα επιστρέψει στη φυλακή με την αυστηρότερη των ποινών (ισόβια και 17 έτη), όμως ακόμα βαρύτερες και από την ισόβια κάθειρξη είναι οι ίδιες οι αποδιδόμενες πράξεις, τις οποίες τέλεσε, όπως αποφάνθηκε ομόφωνα με την απόφαση του το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου.

Η παρούσα υπόθεση,  που φυσικά θα κριθεί και σε δεύτερο βαθμό, έχει πάρει το δρόμο της ως προς τον κατηγορούμενο λυράρη. Τι γίνεται όμως με τα πρόσωπα που αναφέρονται στην επίμαχη δικογραφία και παραμένουν «αθέατα», ενώ η θέση τους ήταν στο εδώλιο προκειμένου να λογοδοτήσουν για την σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού; Σε αυτούς τους δύο δράστες αναφέρθηκαν με ιδιαίτερη έμφαση οι δικηγόροι της οικογένειας, Γιώργος Κοκοσάλης και Έφη Σωμαρά, καθώς, δυστυχώς, παρά τις έρευνες των Αρχών δεν κατέστη δυνατή η ταυτοποίηση τους.

Παραμένουν κρυμμένοι πίσω από το προσωπείο  του «καλού οικογενειάρχη», κυκλοφορούν ελεύθεροι και ατιμώρητοι και πιθανότατα συνεχίζουν να κακοποιούν και να εκμεταλλεύονται σεξουαλικά άλλους ανήλικους.

Με βάση πάντα τη δικογραφία, ο 67χρονος «δειγμάτιζε» το παιδί σε τρίτα άτομα. Στη δικογραφία, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Cretalive.gr  γίνεται αναφορά σε δύο άνδρες, Έλληνες, οι οποίοι συνάντησαν διαφορετικές ημέρες το αγόρι μετά από συνεννόηση, όπως καταγγέλλεται, με τον 67χρονο. Ο ένας περιγράφεται γύρω στα 50, αλλά έδειχνε μεγαλύτερος, σχεδόν «ηλικιωμένος» κατά το παιδί, με ύψος 1,80 μ.  Ένας άνδρας με  μικρά χείλη, στραβή μύτη που ασχολείται με υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Κυκλοφορούσε με παλιό όχημα, γκρι ή ασημί χρώματος. Ως προς το χρώμα δεν υπάρχει βεβαιότητα καθώς η συνάντηση είχε γίνει βραδάκι χειμώνα και ήταν σκοτεινά.

Ο δεύτερος περιγράφεται γύρω στα 60, με ύψος 1,80 μ., παχύς και με μαλλιά λευκόγκριζα, κοντοκουρεμένα σαν «καρφάκια». Φορτηγατζής στο επάγγελμα, με παιδιά περίπου στην ηλικία του ανήλικου παθόντα. 

 

Ίσως κάποιοι να ξέρουν, να έχουν δει ή να υποψιάζονται. Ας ανοίξουν τα στόματα για να τιμωρηθούν οι ανθρωπόμορφοι λύκοι. Κυκλοφορούν εκεί έξω.

 

Φωτογραφία από WOKANDAPIX via Pixabay