Κρήτη

Βλάβη σε γεώτρηση της ΔΕΥΑΗ: Ποιες περιοχές θα αντιμετωπίσουν προβλήματα υδροδότησης και πότε

Καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών η ΔΕΥΑΗ, όπως ανακοίνωσε, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ορθή διανομή του νερού στις περιοχές που ενδεχομένως υπάρξει πρόβλημα
Πιθανά προβλήματα υδροδότησης λόγω βλάβης σε γεώτρηση μπορεί να παρουσιαστούν από την ερχόμενη Δευτέρα, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, και μέχρι την Τετάρτη σε περιοχές του Ηρακλείου, σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΗ. Πρόκεται για τις περιοχές: Βασιλειές, Σύλλαμο, Μαραθίτη, Άνω Φορτέτσα, Άγιο Βλάση, Λόφο Σεμέλη, Λοφούπολη και τμήμα της Ηλιούπολης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑΗ, η Επιχείρηση «προκειμένου να αποκαταστήσει τη βλάβη του αντλητικού συγκροτήματος σε μία εκ των δύο γεωτρήσεων στην περιοχή των Βασιλειών (Β6Α) θα πραγματοποιήσει εργασίες ανέλκυσης, επισκευής και επανατοποθέτησης του μηχανολογικού εξοπλισμού της γεώτρησης, οι οποίες, λόγω του μεγάλου βάθους (460 m), θα διαρκέσουν από το πρωί της Δευτέρας 24-6-24 έως και το βράδυ της Τετάρτης 26-6-24.

Ενδεχομένως θα υπάρξουν προβλήματα υδροδότησης στις παρακάτω περιοχές:

-Βασιλειές

-Σύλλαμος

-Μαραθίτης

-Άνω Φορτέτσα

-Άγιος Βλάσσης

-Λόφος Σεμέλη

-Λοφούπουλη (Οδός Φλαμπουριάρη)

-Τμήμα Ηλιούπολης, νότια της Ευμαθίου.

Η ομαλή υδροδότηση των ως άνω περιοχών αναμένεται να έχει αποκατασταθεί έως την Πέμπτη 27-6-24. Σημειώνουμε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών η ΔΕΥΑΗ θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ορθή διανομή του νερού στις παραπάνω περιοχές. Η ΔΕΥΑΗ ζητά την κατανόηση των δημοτών και απευθύνει έκκληση για την ορθολογική χρήση του νερού.

Περισσότερες πληροφορίες επί της διανομής του νερού δίνονται καθημερινά καλώντας στο 2810-339050 (αστική χρέωση) ή και από την ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΗ».

ΠΗΓΗ neakriti.gr