Επικαιρότητα Κρήτη

«Βροχή» ακύρωσεων σε γάμους και βαπτίσεις – Δεύτερη σεζόν χωρίς έσοδα

Ψητές μπανάνες με toffee σος και παγωτό καραμέλα από τον Άκη Πετρετζίκη

Παράσταση διαμαρτυρίας επιχειρηματιών του κλάδου

Το ποτήρι της αγανάκτησης ξεχείλισε για τους επιχειρηματίες γάμου και βάπτισης στο νησί μας, οι οποίοι προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφέρεια Κρήτης.

Όπως τόνισαν, ο κλάδος τους βιώνει πλέον την ολοκληρωτική καταστροφή, με τους επιχειρηματίες να διαμαρτύρονται για τους αυστηρούς περιορισμούς στη διοργάνωση κοινωνικών εκδηλώσεων, με φόντο και την βροχή ακυρώσεων γάμων και βαπτίσεων, για τους επόμενους μήνες.

Για το όριο των 100 ατόμων στις κοινωνικές εκδηλώσεις, καταγράφονται σφοδρές αντιδράσεις και από τον κλάδο τους, τονίζοντας ότι οι περιορισμοί τόσο στην τέλεση των μυστηρίων όσο και στους προσκεκλημένους καθιστούν τις επιχειρήσεις τους, μη βιώσιμες.

Όπως τόνισαν, ο κλάδος τους δεν στηρίχθηκε οικονομικά από την κυβέρνηση, με τους ίδιους να περιγράφουν στον Περιφερειάρχη Κρήτης την δραματική κατάσταση που βιώνουν για δεύτερη σεζόν χωρίς έσοδα, με τον Σταύρο Αρναουτάκη να δηλώνει ότι θα σταθεί στο πλευρό τους.

Κινητοποίηση την Πέμπτη

Σε συμβολική διαμαρτυρία έξω από το κτήριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση αναφορικά με τη λειτουργία των κέντρων εστίασης, προχωρά η μαζική εστίαση για αύριο Πέμπτη 27 Μαΐου και ώρα 11 το πρωί. Η κινητοποίηση γίνεται με τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού νομού Ηρακλείου, του Σωματείου Μαγείρων Βοηθών και Προσωπικού Κουζίνας νομού Ηρακλείου, της ΕΑΣΗ και της ΟΕΒΕΝΗ.

Την ανακοίνωση υπογράφουν ο Σύνδεσμος Επισιτισμού και Διασκέδασης νομού Ηρακλείου, το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Δυτικής Κρήτης, το Σωματείο Καφέ Εστίασης Ιεράπετρας, ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας Δ. Σητείας, το Σωματείο Εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων Δήμου Ρεθύμνου, ο Σύλλογος Εστίασης και Διασκέδασης Αγίου Νικολάου και ο Σύλλογος Επιχειρηματιών Εστίασης νομού Χανίων.