Κρήτη

Ξανά στην Ανακρίτρια ο Πακιστανός επιχειρηματίας για τις διαδικτυακές απάτες

Ξανά στην Ανακρίτρια ο Πακιστανός επιχειρηματίας για τις διαδικτυακές απάτες

Ο 37χρονος καλείται να απολογηθεί συμπληρωματικά με σκοπό να προκύψουν νέα στοιχεία, που ενδεχομένως να οδηγήσουν και σε πρόσωπα που δεν αποκλείεται να βρίσκονται σε θέσεις-κλειδιά

Το κατώφλι της Ανακρίτριας πέρασε, το πρωί, ο 37χρονος Πακιστανός που είναι προφυλακισμένος στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης με τις διαδικτυακές απάτες. Ο 37χρονος που διαμένει με την σύζυγο στο Ηράκλειο και διατηρεί επιχειρήσεις απολογείται συμπληρωματικά, με στόχο να προκύψουν νέα στοιχεία και αποκαλύψεις για το κύκλωμα που “ξάφριζε” λογαριασμούς, προκειμένου οι Αρχές να οδηγηθούν και σε πρόσωπα, που δεν αποκλείεται να βρίσκονται σε θέσεις-κλειδιά, και να παρείχαν πληροφόρηση αλλά και διευκόλυνση στο κόλπο με τις υφαρπαγές σοβαρών χρηματικών ποσών από τους τραπεζικούς λογαριασμούς ανυποψίαστων πολιτών.Όπως έχει γράψει το Cretaliveοι εμπλεκόμενοι φέρονται να άδειαζαν τους λογαριασμούς χωρίς οι δικαιούχοι να αντιληφθούν το παραμικρό, αφού το «κλειδί» για το μεγάλο κόλπο ήταν η ανανέωση των καρτών sim με τη χρήση πλαστών εξουσιοδοτήσεων. Και για το λόγο αυτό η μεγάλη έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη εκτιμάται ότι θα επεκταθεί τόσο σε Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών όσο και σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας καθώς υπάρχουν αφενός υποψίες, αφετέρου μηνύσεις.

Εκτός από τον 37χρονο Πακιστανό επιχειρηματία, για την υπόθεση έχει προφυλακιστεί και ένας 48χρονος …άστεγος αλλά απόλυτος διαχειριστής 49 εταιρειών. Είναι μία ενδιαφέρουσα πτυχή που έφερε στο φως της δημοσιότητας.

Πιο συγκεκριμένα ο εν λόγω κατηγορούμενος εμφανίζεται να έχει συμμετοχή σε 52 εταιρείες, εκ των οποίων στις 49 εμφανίζεται ως διαχειριστής σε ποσοστό 100%. Είναι εντυπωσιακό ότι οι 41 επιχειρήσεις ιδρύθηκαν μέσα σε ένα μήνα, τον Σεπτέμβριο του 2020. Κατά την ΕΛ.ΑΣ, όλο αυτό συνάδει απόλυτα με την τακτική εγκληματικών οργανώσεων για «ξέπλυμα χρήματος». Οι επιχειρήσεις αυτές φέρεται να έχουν πλήθος ετερόκλητων δραστηριοτήτων (π.χ. κατασκευαστικές, ηλεκτρολογικές, είδη τροφίμων, είδη ρούχων, φοροτεχνικές, φύλαξης, τουριστικών ειδών, ταχυμεταφορών, καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, καφέ-μπαρ, συμβουλευτικών, ανταλλακτικών οχημάτων, καθαρισμού…)