Κρήτη

Ξεμπλοκάρουν δύο μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στη Κρήτη

Κάταγμα: 12 τροφές για ταχύτερη επούλωση των οστών (pics)

Γνωμοδότησε θετικά το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) της Γενικής Γραμματείας Χωρικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΝ.

Tην έγκριση για το χωροταξικό σχεδιασμό σε δύο ακόμα μεγάλες τουριστικές και αναπτυξιακές επενδύσεις έδωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος υπογράφοντας την προέγκριση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για τις επενδύσεις των ομίλων Σμπώκου-Βασιλάκη στην περιοχή της Ελούντας του νομού Λασιθίου και της Dolphin Capital του ομίλου Καμπουρίδη στο Cavo Plako στην Σητεία.

Για αυτά μεγάλα πρότζεκτ γνωμοδότησε θετικά το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) της Γενικής Γραμματείας Χωρικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΝ.

Πρόκειται για την προέγκριση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου στην περιοχή της «Πλάκας», για την ανάπτυξη εγκαταστάσεων τουρισµού – αναψυχής προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα ολοκλήρωσης του επιχειρηματικού σχεδίου της εταιρείας Golf Residences της οικογένειας Σμπώκου-Βασιλάκη.

Στην εταιρεία έχει αποκτήσει σημαντικό ποσοστό η Evergolf Τουριστικές Επενδύσεις που ελέγχεται από την οικογένεια του ιδιοκτήτη της Aegean. Το νέο σχήμα, το οποίο από την Άνοιξη διαθέτει νέα εταιρική ταυτότητα υπό την επωνυμία Phaea Resorts, έχει υπό την ομπρέλα του μεγάλα και πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα όπως είναι το Blue Palace, Agapi Beach Resort, Cretan Malian Park, Village Heights, Koutouloufari Village Holiday Club, τα οποία λειτουργούν στην Κρήτη ενώ κατέχει το 50% στο Sheraton Rhodes Resort στην Ρόδο.

Προέγκριση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου έδωσε το ΥΠΕΝ και στην περιοχή Ακρωτήρι, στη χερσόνησο Πλάκα του Δήµου Σητείας που ανήκει στη Dolphin Capital.

Πρόκειται για έκταση 4.000 στρεμμάτων στην οποία σχεδιάζεται η ανάπτυξη ξενοδοχειακών μονάδων, παραθεριστικών κατοικιών και εγκαταστάσεων τουριστικής υποδομής όπως γήπεδα γκόλφ κ.α .

Οι νέες ρυθµίσεις του ΕΧΣ, σύμφωνα με το ΥΠΕΝ όπως διατυπώθηκαν από τους φορείς του έργου και ολοκληρώθηκαν µε τη βοήθεια των υπηρεσιών του υπουργείου για την προέγκριση, αποσκοπούν στην προώθηση της προτεινόµενης χρήσης «Τουρισµός- αναψυχή», μέσω ήπιων μορφών πολυθεματικού οργανωμένου τουρισμού με παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου. Η πρόταση προέγκρισης Ειδικού Χωρικού Σχεδίου υπεβλήθη από την εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων και εκ μέρους του φορέα υλοποίησης του έργου (ΕΤΑΝΑΚ Α.Ε).

Πηγή: newmoney.gr