Κρήτη

Ξυπνούν σήμερα μνήμες από την εν ψυχρώ δολοφονία του Κώστα Χατζάκη στις Μοίρες

Το τραγικό περιστατικό είχε σημειωθεί στα μέσα Ιανουαρίου του 2020, όταν, βραδινές ώρες, ο 56χρονος άνδρας μετέβη έξω από το σπίτι όπου διέμενε η εν διαστάσει σύζυγός του, στις Μοίρες, και μετά από σύντομη στιχομυθία που είχε με τον 79χρονο Χατζάκη και τη σύζυγό του άνοιξε “πυρ” από πολύ κοντινή απόσταση, σκοτώνοντας ακαριαία τον ηλικιωμένο και τραυματίζοντας τη γυναίκα του στον ώμο
Μνήμες από την εν ψυχρώ δολοφονία του 79χρονου Κώστα Χατζάκη, στην είσοδο του σπιτιού του στις Μοίρες Ηρακλείου, μπροστά στα μάτια της έντρομης συζύγου του, από έναν 56χρονο άνδρα, τον Ιανουάριο του 2020, αναμένεται να “ξυπνήσουν” σήμερα Τετάρτη στα δικαστήρια. Ο 56χρονος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή ισόβιας κάθειρξης συν 33 έτη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή. Η υπόθεση έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης (Ηράκλειο).
Το τραγικό περιστατικό είχε σημειωθεί στα μέσα Ιανουαρίου του 2020, όταν, βραδινές ώρες, ο 56χρονος άνδρας μετέβη έξω από το σπίτι όπου διέμενε η εν διαστάσει σύζυγός του, στις Μοίρες. Μετά από σύντομη στιχομυθία που είχε με τον 79χρονο Χατζάκη και τη σύζυγό του (από τους οποίους νοίκιαζε το διαμέρισμα στο οποίο τότε ζούσε η εν διαστάσει γυναίκα του), ο 56χρονος άνοιξε “πυρ” από πολύ κοντινή απόσταση, σκοτώνοντας ακαριαία τον ηλικιωμένο και τραυματίζοντας τη γυναίκα του στον ώμο.

Μάλιστα, ο 56χρονος δε σταμάτησε εκεί, αφού συνέχισε να πυροβολεί, στοχεύοντας το διαμέρισμα όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν ο τότε ανήλικος εγγονός του θύματος μαζί με επίσης ανήλικους φίλους του.
Όπως ανέφερε ο ίδιος ο κατηγορούμενος στην απολογία του στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, δε θυμάται το παραμικρό από το τραγικό συμβάν, καθώς ήταν πολύ μεθυσμένος. Συγκεκριμένα, κατά τη σύντομη απολογία του, ο 56χρονος είχε ζητήσει συγνώμη για το κακό που είχε προκαλέσει, επισημαίνοντας ότι την επίμαχη μέρα είχε πιει πάρα πολύ αλκοόλ. «Αν ήμουν στα καλά μου, δε θα κατέστρεφα έναν άνθρωπο που δεν τον γνώριζα», είχε πει, μεταξύ άλλων, ενώπιον δικαστών κι ενόρκων, ζητώντας συγνώμη από την οικογένεια του θύματος, αλλά κι από τη δική του οικογένεια.
Η εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό είχε λάβει χώρα τον Ιούνιο του 2021 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου που είχε κρίνει ένοχο τον 56χρονο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή επιβάλλοντάς του ποινή ισόβιας κάθειρξης συν 33 έτη. Υπενθυμίζεται ότι η δίκη σε δεύτερο βαθμό επρόκειτο να γίνει στα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου, ωστόσο, η Έδρα ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για σήμερα μετά από κώλυμα του συνηγόρου υπεράσπισης.

ΠΗΓΗ neakriti.gr