Κρήτη

Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: Απειλούν τον μάρτυρα-«κλειδί» στη δίκη για τον θάνατό του

Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: Απειλούν τον μάρτυρα-«κλειδί» στη δίκη για τον θάνατό του

Ο μάρτυρας-«κλειδί» στην υπόθεση αποκαλύπτει πως δέχεται απειλές για τη ζωή του

Ο άνθρωπος «κλειδί» στην υπόθεση δολοφονίας του Σήφη Βαλυράκη καταγγέλλει τον εφιάλτη που βιώνει από την ημέρα που έγινε μάρτυρας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» «σπάει» τη σιωπή του και αποκαλύπτει ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του.

Όπως καταγγέλλει, ζει μια κόλαση από την ημέρα που έγινε άθελά του μάρτυρας στην υπόθεση. «Με απειλούν ότι “λίγα είναι τα ψωμιά μου” και μου λένε “2.000 σε έναν Αλβανό και έχεις τελειώσει”. Πρόσφατα απείλησαν συγγενικό μου πρόσωπο, λέγοντάς του “απομακρύνσου γρήγορα από κοντά του, γιατί θα πάθεις ό,τι πάθει και αυτός”. Ζω μια κόλαση. Μάρτυρες φοβούνται να καταθέσουν. Εγώ και πού περπατάω στον δρόμο, κοιτάζω μπρος-πίσω.

Είδα τους ψαράδες που διαπληκτίστηκαν. Είδα κύκλους να κάνουν. Τον χτύπησαν στο κεφάλι με το πάνω μέρος του κονταριού. Αυτά δεν τα είδα μόνο εγώ, τα είδαν και άλλοι», αποκάλυψε ο αυτόπτης μάρτυρας, συμπληρώνοντας: «Δεν ήξερα ότι είναι στο σκάφος ο Σήφης Βαλυράκης, μετά το έμαθα».

Στο μεταξύ, σε δίκη οδηγούνται το επόμενο διάστημα οι δύο ψαράδες που φέρονται να εμπλέκονται στον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη τον Ιανουάριο του 2021 στην Ερέτρια, αφού το παραπεμπτικό βούλευμα που είχε εκδοθεί στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου κατέστη αμετάκλητο στις 27 Μαρτίου.

Οι δύο κατηγορούμενοι ψαράδες κατά την απολογία τους είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας ενώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα», φέρεται να είχαν υποστηρίξει πως δε βρίσκονταν καν στο σημείο θανάτου του Σήφη Βασιλάκη, προτείνοντας μάλιστα μεγάλο αριθμό μαρτύρων.

ΠΗΓΗ neakriti.gr