Κρήτη

Ζητούν εκπόνηση μελέτης για όλο το ΒΟΑΚ

Ζητούν εκπόνηση μελέτης για όλο το ΒΟΑΚ

Την εκπόνηση στρατηγικής μελέτης αλλά και μελέτης εφαρμογής σε όλο το μήκος του ΒΟΑΚ από τη Σητεία μέχρι και το λιμάνι της Κισάμου θα διεκδικήσουν οι φορείς των Χανίων όπως συμφώνησαν στη σύσκεψη που συγκλήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο χώρο του ΕΒΕΧ.

Οι φορείς στην πλειοψηφίας του αναγνώρισαν πως για πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια είναι σε εξέλιξη μια σοβαρή προσπάθεια για το ΒΟΑΚ, ενώ παράλληλα σημείωσαν ότι στη διαδικασία της δημοπράτησης και της εκτέλεσης των κομματιών του έργου είναι ξεκάθαρο ότι θα μπουν σε προτεραιότητα τα πιο “βατά” σημεία.

Ωστόσο όπως ξεκαθάρισαν η μελέτη για τον ΒΟΑΚ θα πρέπει να αφορά όλο το μήκος του από την Κίσαμο μέχρι τη Σητεία και όχι στο τμήμα Χανιά μέχρι Ηράκλειο που φαίνεται να δρομολογεί ο ΟΑΚ με τη σύμφωνη γνώμη και της Περιφέρειας Κρήτης.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος η βουλευτής Β. Βαγιωνάκη, οι αντιπεριφερειάρχες Απ. Βουλγαράκης και Ν. Καλογερής, οι δήμαρχοι Πλατανιά Γ. Μαλανδράκης (που προκάλεσε και τη σύσκεψη) Κισάμου Θ. Σταθάκης, Σφακίων Γ. Ζερβός, ο αντιδήμαρχος Χανίων Γ. Φραγγεδάκης, οι προέδροι του ΕΒΕΧ Γ. Μαργαρώνης και του ΤΕΕ τμ. Δυτ. Κρήτης Σπ. Σοφιανός, εκπρόσωποι φορέων κα.

 

 

www.1069.gr