Ελληνική Δικαιοσύνη Επικαιρότητα Κρήτη

Ζητούν προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση του δικαστή στη δικηγόρο

Για το περιστατικό που είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων

Συνέχεια στο επεισόδιο που εκδηλώθηκε στα Δικαστήρια Χανίων, πριν από μερικές ημέρες, όταν ειρηνοδίκης φέρεται να διαπληκτίστηκε με γνωστή δικηγόρο στο γραφείο του πρώτου κατά την διάρκεια ενός καυγά.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων εξέδωσε ψήφισμα, σύμφωνα με το zarpa.gr, εκφράζοντας την αποδοκιμασία του για το περιστατικό, ενώ γνωστοποιεί την αίτηση του να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση προς όλους:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων με αφορμή το επεισόδιο που έλαβε χώρα στο Ειρηνοδικείο Χανίων την 23η-10-2018, εξέδωσε κατά πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα:

«Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, έχοντας ευθύνη για την ορθή λειτουργία της Δικαιοσύνης, η οποία πρώτιστα διασφαλίζεται από την υποχρέωση των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης να εκτελούν τα καθήκοντά τους με βάση τους κανόνες που διέπουν το λειτούργημά τους, εκφράζει την αποδοκιμασία του για το περιστατικό, που έλαβε χώρα στο Ειρηνοδικείο Χανίων την 23η-10-2018 από δικαστικό λειτουργό εις βάρος δικηγόρου και μέλους του Συλλόγου μας.

O Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων έχει αιτηθεί τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προς όλες τις κατευθύνσεις, όπως ορίζει ο νόμος».”