Ελλάδα

ΔΕΔΔΗΕ: Χωρίς ρεύμα 7.000 νοικοκυριά – Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο 90%

ΔΕΔΔΗΕ: Χωρίς ρεύμα 7.000 νοικοκυριά - Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο 90%
Συνεχίζονται οι εργασίες για να επανέλθει το ρεύμα στις περιοχές που χτύπησε η κακοκαιρία Μήδεια

Σε 7.000 υπολογίζεται μέχρι τώρα ο αριθμός των νοικοκυριών που παραμένουν χωρίς ρεύμα στα βόρεια προάστεια της Αττικής, καθώς συνεχίζονται χωρίς διακοπή οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία Μήδεια.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ, έχουν επανηλεκτροδοτηθεί τμήματα των γραμμών που παρουσίαζαν έως και το πρωί της Πέμπτης, 18 Φεβρουαρίου, ζημιές από την πτώση δέντρων στις περιοχές Εκάλη, Διόνυσο, Αγιο Στέφανο, Κρυονέρι, Άνοιξη, Δροσιά και Κάλαμο. Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τετάρτης ήταν χωρίς ρεύμα 70.000 νοικοκυριά. Αυτό σημαίνει ότι έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο 90% των περιπτώσεων.

Ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά εκ νέου την προσοχή σε όλους τους πολίτες σε περίπτωση που διαπιστώσουν ζημιές στο Δίκτυο (πεσμένα καλώδια, στύλους κ.λπ) να απομακρυνθούν άμεσα και να μην έρθουν σε καμία επαφή. Καλεί επίσης όσους πολίτες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης στις περιοχές που σημειώθηκαν ζημιές στο Δίκτυο από την κακοκαιρία, να επικοινωνήσουν με την Εταιρεία για να εξεταστεί η περίπτωση μεμονωμένης βλάβης, τηλεφωνικά στο 11500 ή 2111900500, μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE app σε Android και iOS από το κινητό τους ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr).

Στο μεταξύ, επικοινωνία με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ αποκάλυψε ότι είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της οποίας του ζήτησε ως μία κίνηση καλής θέλησης να εξετάσει μία μείωση στο λογαριασμό του ρεύματος για τον μήνα Φεβρουάριο για τα νοικοκυριά εκείνα, τα οποία έμειναν χωρίς ρεύμα τις τελευταίες μέρες.

Θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού τις επόμενες μέρες σε αυτήν την κατεύθυνση ως μία έμπρακτη αναγνώριση της ταλαιπωρίας που υπέστησαν οι πελάτες της επιχείρησης» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.