Ελλάδα Επικαιρότητα

Dentist Pass: Ξεκίνησε το προληπτικό πρόγραμμα οδοντιατρικής για όλα τα παιδιά από 6 έως 12 ετών

Το Dentist Pass, το προληπτικό πρόγραμμα οδοντιατρικής για όλα τα παιδιά από 6 έως 12 ετών, ξεκίνησε από χθες Τρίτη (23.5.2023) το βράδυ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Κυριάκος Πιερρακάκης διευκρίνισε ότι το Dentist Pass για τα παιδιά είναι ένα πρόγραμμα σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και τόνισε ότι θα ακολουθήσουν πολλά άλλα τέτοια προγράμματα.

Ήταν γνωστό τον τελευταίο μήνα ότι θα τεθεί σε ισχύ το προληπτικό πρόγραμμα οδοντιατρικής Dentist Pass για όλα τα παιδιά από 6 έως 12 ετών, το οποίο εκπονεί το υπουργείο Υγείας για πρώτη φορά στη χώρα και φέρει την υπογραφή του Θάνου Πλεύρη.

Τι περιλαμβάνει το Dentist Pass
Το Dentist Pass περιλαμβάνει επίσκεψη στο οδοντιατρείο για έλεγχο της στοματικής υγιεινής του παιδιού, φθορίωση δοντιών και καθαρισμό. Επίσης, τα παιδιά και οι γονείς τους θα λάβουν ενημέρωση και οδηγίες για την καλή στοματική υγιεινή.

Το επίδομα θα χορηγηθεί στον έναν από τους δύο γονείς, ο οποίος θα πρέπει να μπει στο gov.gr για να εκδώσει την κάρτα χρηματοδότησης (dentist pass). Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις αναμένεται να ανοίξει τον Μάιο και αφορά τη συμμετοχή παιδιών ηλικίας 6 έως 12 ετών.

Η διαδικασία μπορεί να γίνει και μέσω ΚΕΠ στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα του Προγράμματος. Το ποσό που έχει οριστεί για κάθε παιδί είναι στα 40 ευρώ.

Στην ηλεκτρονική αίτησή τους οι γονείς θα πρέπει να συμπληρώσουν:

Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.)
Τα στοιχεία επικοινωνίας του εισερχόμενου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος
Διεύθυνση e-mail
Αριθμό κινητού τηλεφώνου
Στη συνέχεια η κάρτα θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού του δικαιούχου γονέα και θα εξαργυρώνεται στα POS των οδοντιατρείων.
Οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού σε οδοντίατρο της επιλογής τους.

ΠΗΓΗ newsit.gr