Ελλάδα Επικαιρότητα

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Η νέα στήριξη στον Τσιόδρα και το μήνυμα στους συνωμοσιολόγους

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Η νέα στήριξη στον Τσιόδρα και το μήνυμα στους συνωμοσιολόγους

Για μία ακόμη φορά, μετά την τοποθέτησή του την Πέμπτη ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερασπίστηκε στο διάγγελμά του για τον κορονοϊό τον Σωτήρη Τσιόδρα κι άφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και την κριτική που άσκησε κατά του επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων, αλλά και γενικότερα κατά μελών της επιτροπής για πολιτικές σκοπιμότητες.

«Σας παρακαλώ να αφήσουμε τους επιστήμονες έξω από κάθε αντιπαράθεση. Γιατί αν αμφισβητήσουμε την επάρκειά τους ή, ακόμα χειρότερα, αρχίσουμε να τους κατηγορούμε ότι παίζουν πολιτικά παιχνίδια, τότε πριονίζουμε το κλαδί πάνω στο οποίο καθόμαστε όλοι», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, επισείοντας τον κίνδυνο η απώλεια της εμπιστοσύνης προς τους ειδικούς ν’ αφήσει έδαφος προς δράση στους συνωμοσιολόγους.

«Η θεμιτή πολιτική κριτική ας περιοριστεί, λοιπόν, στους πολιτικούς. Εξάλλου, πρώτος εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη των αποφάσεών μου. Δεν κρύφτηκα στα δύσκολα, δεν θα το κάνω τώρα. Τώρα είναι η ώρα των πράξεων από όλους και από τον καθένα ξεχωριστά», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης, ζητώντας η στιγμή κατά την οποία θα βρεθεί το εμβόλιο «να μας βρει όρθιους και ενωμένους».