Ελλάδα

Δικηγόροι έξω από το δκαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης: «Η Δικαιοσύνη σε αναστολή»

Απίστευτοι Γάλλοι: Κατασκευάζουν νέο υποβρύχιο «κολλώντας» δύο παροπλισμένα!

Συμβολική διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούν οι δικηγόροι μπροστά από από το Δικαστικό Μέγαρο της πόλης.

Οι δικηγόροι στη Θεσσαλονίκη διεκδικούν «ασφαλή υγειονομική και δικονομική λειτουργία της Δικαιοσύνης». Πρόκειται για συμβολική κινητοποίηση που αποφασίστηκε από την Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγόρων Συλλόγων της χώρας, με ταυτόχρονο κάλεσμα προς όλες τις διοικήσεις των Δικηγορικών Συλλόγων ανά την Ελλάδα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υπολειτουργία των Δικαστηρίων λόγω της πανδημίας με αντίκτυπο στην καθημερινότητα των δικηγόρων.

«Η Δικαιοσύνη, ως ένας από τους τρεις βασικούς πυλώνες λειτουργίας της Δημοκρατίας μας, δεν μπορεί να βρίσκεται σε αναστολή», ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΣΘ Στάθης Κουτσοχήνας, ο οποίος ζήτησε την οικονομική υποστήριξη του κλάδου με συγκεκριμένα μέτρα, όπως μη καταβολή του τέλους επιτηδεύματος και αναστολή ασφαλιστικών υποχρεώσεων.

Ο ίδιος μίλησε για τις «ΚΥΑ του Σαββατοκύριακου», λέγοντας ότι προκαλούν αναστάτωση και αιφνιδιασμό στους συναδέλφους του, καθώς όπως είπε, «δεν γίνεται να περιμένουμε το Σάββατο ή την Κυριακή να μάθουμε εάν θα δικάσουμε τη Δευτέρα».

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ