Δημόσια Τάξη Επικαιρότητα

Παραιτήθηκε αργά το βράδυ ο αρχηγός της ΕΛΑΣ – Ισχυρές πιθανότητες να αναλάβει ο Μ. Καραμαλάκης

Παραιτήθηκε αργά το βράδυ ο αρχηγός της ΕΛΑΣ - Ισχυρές πιθανότητες να αναλάβει ο Μ. Καραμαλάκης

Παρά την αρχική άρνηση του κ. Ανδρικόπουλου να υποβάλει παραίτηση, η απόφαση ήταν μονόδρομος

Την παραίτηση του υπέβαλε αργά χθες το βράδυ τελικά ο αρχηγός της ΕΛΑΣ δεδομένου του αποκλεισμού του από τη σύσκεψη του κ. Χρυσοχοΐδη με τους γενικούς αστυνομικούς διευθυντές, κάτι το οποίο συμπαρέσυρε και τους υπόλοιπους αντιστράτηγους σε ότι αφορά τη μη συμμετοχή.

Παρά την αρχική άρνηση του κ. Ανδρικόπουλου να υποβάλει παραίτηση, κάτι που αποδόθηκε αρχικά σε απόφαση πολιτικά προαποφασισμένη, το αδιέξοδο ήταν εμφανές και η απόφαση μονόδρομος, όχι μόνο για τον τέως πλέον κ. αρχηγό, αλλά και για το κύρος της ίδιας της αστυνομίας.

Η πληροφορία που δημοσίευσε το bloko.gr περί αιτήματος υποβολής παραίτησης και από άλλους 4 αντιστράτηγους, δεν φαίνεται προς το παρόν να επιβεβαιώνεται.

Νέος αρχηγός, αναμένεται να τοποθετηθεί ο κ. Μιχάλης Καραμαλάκης ο οποίος βέβαια παρεμπιπτόντως ούτε ο ίδιος είχε κληθεί στην αρχική σύσκεψη με τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου και αυτό αρχικά δημιούργησε υποψίες για σαρωτικές αλλαγές.

Τι θα γίνει με την Πυροσβεστική

Το ενδιαφέρον πλέον μετατοπίζεται στο “μέτωπο” της Pυροσβεστικής, όπου όμως οι όποιες εξελίξεις αναμένεται να μετακυλιστούν προς το τέλος της αντιπυρικής περιόδου.

Υπενθυμίζουμε πως πολλά στελέχη της Ν.Δ. υπέδειξαν τον κ. Ματθαιόπουλο ως μετοχικό κεφάλαιο της τραγωδίας στο Μάτι όταν ασκούσε τα καθήκoντα του επιχειρησιακού υπαρχηγού και άλλωστε, βρίσκεται μεταξύ των κατηγορούμενων.