Δημοσκοπήσεις

Αποτελέσματα εκλογών 2023 – Μαύρος: Είχαμε διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ 20 μονάδων, θα μας έλεγαν ότι είναι για πέταμα

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MRB ανέφερε ότι η τελευταία μέτρηση έδινε στη ΝΔ 42% κεντρική τιμή και στον ΣΥΡΙΖΑ 19% – Σημειώνει ότι οι δημοσκόποι βιώνουν πίεση από το 2015 μέχρι σήμερα

«Οι απλές σταθμίσεις των στοιχείων έδιναν το αποτέλεσμα» σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της MRB Δημήτρης Μαύρος, εξηγώντας ότι τα στοιχεία που έρχονταν από τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών, με στάθμιση σε φύλο, ηλικία, περιοχές και προηγούμενη ψήφο έδινε στη Νέα Δημοκρατία κεντρική τιμή 42% και στον ΣΥΡΙΖΑ 19%.

Σύμφωνα με τον κ. Μαύρο, τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων έδειχναν ξεκάθαρα ότι θα υπήρχε διαφορά 20 μονάδων. «Αν βγαίναμε έτσι; Θα μας έλεγαν “αυτά τα δείγματα για πέταμα, πετάξτε τα”», είπε.

Αιχμές άφησε ο επικεφαλής της MRB κυρίως κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αν και δεν τον κατονόμασε, για τη στάση του απέναντι σε εταιρείες δημοσκοπήσεων.

«Η αλήθεια είναι ότι όταν υφίστασαι μία πίεση από το 2015 μέχρι σήμερα σε ηθικό, μεθοδολογικό, επιστημονικό, επικοινωνιακό επίπεδο από συγκεκριμένο χώρο» για υποεκτίμηση των στοιχείων και πράγματι υπάρχει υποεκτίμηση, το αποτέλεσμα είναι οι δημοσκόποι «να απομακρυνόμαστε από τα στοιχεία γιατί είχαμε υποστεί μετατραυματικό σοκ».