Δημοσκοπήσεις Επικαιρότητα

Νέο γκάλοπ: Στις 6,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές

Άλλος άνθρωπος! Κάτι έπαθε το πρόσωπο της Kylie Jenner και κανείς δεν ξέρει τι είναι

Δημοσκόπηση της Alco για το Open – Η ψαλίδα ανοίγει στις 6,9 μονάδες στα έγκυρα, από 6,5 στο προηγούμενο γκάλοπ για τις εθνικές εκλογές – Στο 6,1% αυξάνει η διαφορά στην πρόθεση ψήφου – Σε Μακεδονία και Θράκη η διαφορά των δύο κομμάτων ανοίγει κατά τέσσερις μονάδες πάνω από το μέσο όρο – Πέντε κόμματα στην Ευρωβουλή

Διεύρυνση της διαφοράς με την οποία προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει η νέα δημοσκόπηση της Alco για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Open με την Έλλη Στάη, σε σχέση με την αντίστοιχη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας στις 26 Φεβρουαρίου -η οποία ωστόσο αφορούσε στις εθνικές εκλογές, και όχι στις κάλπες για τους εκπροσώπους της Ελλάδας στην Ευρωβουλή.

H μεγάλη δημοσκόπηση του OPEN

z Η διαφορά στα έγκυρα φτάνει τις 6,9 μονάδες έναντι 6,5 μονάδων τον Φεβρουάριο. Αντίστοιχα, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, η διαφορά φτάνει στις 6,1 ποσοστιαίες μονάδες, έναντι 5,7 μονάδων τον Φεβρουάριο.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ 23,6% λαμβάνει ποσοστό έναντι 17,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,2%, το ΚΙΝΑΛ με 5% και το ΚΚΕ με 4,7%.

Στην αναγωγή επί των εγκύρων τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: 26,6% η Νέα Δημοκρατία, 19,7% ο ΣΥΡΙΖΑ, 7% η ΧΑ, 5,6% το Κίνημα Αλλαγής και 5,3% το ΚΚΕ.

Νέο γκάλοπ: Στις 6,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές

Η συσπείρωση για τη ΝΔ βρίσκεται στο 79% (επί των ψηφοφόρων του Σεπτεμβρίου του 2015) και του ΣΥΡΙΖΑ στο 51%.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, όπως παρατήρησε ο διευθύνων σύμβουλος της Alco, Κ. Παναγόπουλος, ότι στη Μακεδονία και την Θράκη η διαφορά των δύο κομμάτων ανοίγει κατά τέσσερις μονάδες πάνω από το μέσο όρο, απόρροια προφανώς της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι το 48% των ερωτηθέντων εκτιμά πως η συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωζώνη δυσκόλεψε την έξοδο από την κρίση.

Στο ερώτημα «ποιος πιστεύετε ότι μπορεί να πετύχει περισσότερα με τους Ευρωπαίους εταίρους, ο Τσίπρας ή ο Μητσοτάκης;», το 30% λέει ο Μητσοτάκης, 22% απαντά ο Τσίπρας και 41% εκτιμά ο… «κανένας».

Στην παράσταση νίκης  («ποιο κόμμα θα κερδίσει τις ευρωεκλογές:»), το 24% λέει «η ΝΔ με μεγάλη διαφορά», το 34% «η ΝΔ με μικρή διαφορά», το 12% «ο ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά» και μόλις 1% λέει «ο ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά», ενώ αξιοσημείωτο είναι το ποσοστό 29%, που λέει «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ».

Νέο γκάλοπ: Στις 6,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές

dimoskopisi_pinakas
dimoskopisi_pinakas2
dimoskopisi_pinakas3
dimoskopisi_prothesi_psifou
dimoskopisi_prothesi_psifou2
dimoskopisi_pinakas4
dimoskopisi_pinakas5
dimoskopisi_pinakas6
dimoskopisi_pinakas7
dimoskopisi_pinakas8
dimoskopisi_pinakas9
dimoskopisi_pinakas10
dimoskopisi_pinakas11