Ελλάδα

Δοκιμαστική λειτουργία του “Κέντρου Ιχνηλάτησης κρουσμάτων κορονοϊού” στη ΓΑΔΑ

Καταρράκτης: Οι διατροφικές συνήθειες που μειώνουν τον κίνδυνο (εικόνες)

Στον εντοπισμό των κρουσμάτων του κορονοϊού θα προβαίνει το νέο κέντρο «Κέντρο ιχνηλάτησης κρουσμάτων κορωνοϊου Covid-19» στη Γ.Α.Δ.Α.

Πρόκειται για δοκιμαστική λειτουργία του κέντρου που στις αμέσως επόμενες ημέρες θα λειτουργήσει πλήρως, ενδεχομένως ακόμα και από αύριο.

Μάλιστα από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο με σημερινές δοκιμές των εγκαταστάσεων ιχνηλάτησης του κορωνοϊού, που θα λειτουργήσουν στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Το προσωπικό του συγκεκριμένου κέντρου θα έρχεται σε τηλεφωνική επαφή με όλα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και θα συλλέγει πληροφορίες για τις επαφές που είχαν και ύστερα θα τους εντοπίζουν και εκείνους και θα τους ενημερώνουν για τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσουν.

Σε συνδυασμό και με το ιατρικό ιστορικό των επαφών των νοσούντων που θα προκύπτει από ερωτηματολόγιο που καλούνται να απαντήσουν στους συγκεκριμένους ανακριτικούς υπαλλήλους, θα συντάσσεται λίστα με τα άτομα χαμηλού και υψηλού κινδύνου.

Σημειώνεται ότι εδώ και τρεις ημέρες λειτουργεί ήδη το πληροφοριακό κέντρο στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, όπου συλλέγονται πληροφορίες για πτήσεις που πρόκειται να έρθουν στην Ελλάδα και 2-3 ημέρες πριν οι επιβάτες έρθουν, το προσωπικό σε αυτό το κέντρο τους καλεί, κάνει ερωτήσεις και επίσης συντάσσει μία αντίστοιχη λίστα με πληροφορίες, αλλά και τους δίνει οδηγίες για το τι πρέπει να πράξουν.