Ελλάδα

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Θέλει να επιστρέψει στην αστυνομία ο Σαραλιώτης

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Θέλει να επιστρέψει στην αστυνομία ο Σαραλιώτης

Το ότι ίσως σκεφτεί κάποια στιγμή να επιστρέψει ξανά στην αστυνομία δηλώνει μετά την οριστική του αθώωση από την υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Βασίλης Σαραλιώτης.

Ο Σαραλιώτης που ήταν ο δεύτερος άνδρας της ΕΛ.ΑΣ που συνόδευε τον Επαμεινώνδα Κορκονέα όταν εκείνος τράβηξε τη σκανδάλη εναντίον του 15χρονου Αλέξη στα Εξάρχεια στις 6 Δεκεμβρίου το 2008 τα τελευταία χρόνια της ζωής του βρίσκεται στη Δράμα δουλεύοντας σε καφετέρια της πόλης.
Σαραλιώτης: «Εχω το δικαίωμα να το κάνω»

«Απλά έχω το δικαίωμα να το κάνω, ναι. Θέλω πρώτα να ηρεμήσω και μετά. Είναι ακόμα νωρίς για να σκεφτώ κάτι. Επειδή ήθελα να μπω στην αστυνομία, μ΄ αρέσει. Οπότε μου λείπει, ναι. Ηταν η δουλειά που ήθελα να κάνω» λέει ο ίδιος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και χαρακτηρίζει «ηθική δικαίωση» την απόφαση του δικαστηρίου.

«Θα του καταβληθούν όλοι οι μισθοί»
«Σε περίπτωση που δεν ασκηθεί αναίρεση από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και καταστεί αυτή η αθωωτική απόφαση αμετάκλητη, θα έχει τη δυνατότητα και να επιστρέψει στην υπηρεσία του και φυσικά να του καταβληθούν όλοι οι μισθοί που δεν του είχαν καταβληθεί λόγω της εκκρεμούς αυτής ποινικής διαδικασίας» εξήγησε ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Θέμης Σοφός.

«Ολοι οι Ελληνες πολίτες είτε ένστολοι, είτε όχι, όταν αθωώνονται από την ποινική διαδικασία ανακτούν όλα τα δικαιώματα τους, είτε εργασιακά, είτε όχι» σημειώνει ο Γρηγόρης Γερακάκος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.