Ελλάδα

EBD: 3 ελληνικές παραλίες στις ασφαλέστερες της Ευρώπης

Έρικσεν: Ο γιατρός της Δανίας περιέγραψε τα δραματικά λεπτά

Oι χώρες του Νότου βρίσκονται πιο ψηλά στην λίστα που συνέταξε ο οργανισμός

Την λίστα με τις πιο ασφαλείς παραλίες της Ευρώπης δημοσίευσε ο οργανισμός EBD (European Best Destination – Καλύτεροι Ευρωπαϊκοί Προορισμοί), τώρα που οι περισσότεροι πολίτες στον κόσμο προετοιμάζονται για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, τηρώντας φυσικά τα μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό και ενώ η πανδημία είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Αξιοσημείωτο είναι πως ανάμεσα στις παραλίες αυτές βρίσκονται και 3 ελληνικές.  Οι χώρες του Νότου πρωταγωνιστούν στην λίστα, ενώ ανάμεσα τους ξεχωρίζει η Ελλάδα, η Μάλτα και η Πορτογαλία.

Οι ελληνικές παραλίες που «κλέβουν» την παράσταση

Ο πρώτος προορισμός που θεωρείται ιδανικός για καλοκαιρινές διακοπές, σύμφωνα με την λίστα του EBD, είναι οι Εγκρεμνοί στη Λευκάδα. Η ελληνική παραλία επιλέχθηκε με γνώμονα το γεγονός πως η χώρα μας είναι από τις πρώτες που έθεσαν σε λειτουργία το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Ο άνθρωπος που υπογράφει το άρθρο συμβουλεύει τους ταξιδιώτες να κάνουν τον περίπατο από τους Εγκρεμνούς έως το Πόρτο Κατσίκι.

Η δεύτερη πρόταση του οργανισμού δεν είναι άλλη από την παραλία Μονολίθι στην Πρέβεζα. Να σημειωθεί ότι η πόλη της δυτικής Ελλάδας συγκαταλέγεται ανάμεσα σε αυτές που επηρεάστηκαν λιγότερο από την πανδημία.

Η παραλία εκτείνεται σε μήκος 22 χιλιομέτρων, ενώ έχει πλάτος 80 μέτρων, καθιστώντας τη μια από τις πιο μακρές στην Ευρώπη, καθώς ξεπερνά τα 1.500.000 τετραγωνικά μέτρα. Το στοιχείο αυτό από μόνο του την καθιστά ιδιαίτερα ασφαλή, αφού δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να τηρήσει με άνεση την απαραίτητη απόσταση από τους υπολοίπους.

Η τελευταία επιλογή του EBD δεν είναι άλλη από την Κέρκυρα. Η παραλία Χαλικούνα είναι μία από τις πιο δημοφιλείς στο Νησί των Φαιάκων, φημισμένη για το άγριο τοπίο της και εκτείνεται σε μήκος 3 χιλιομέτρων, ιδανικό για την τήρηση αποστάσεων φέτος το καλοκαίρι.

Η Κέρκυρα όπως και η πλειονότητα των ελληνικών νησιών εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία», στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της κυβέρνησης για Covid-free προορισμούς φέτος το καλοκαίρι. Το γεγονός αυτό, πως οι περισσότεροι κάτοικοι των νησιών έχουν εμβολιαστεί πλήρως, τονίζεται ιδιαίτερα από τον EBD στα θετικά των ελληνικών προορισμών.