Ελλάδα

Εισαγγελική πρόταση με «βαριές» κατηγορίες για το θάνατο του Βούλγαρου οπαδού

ΥΠΑ: Μείωση 60,9% της επιβατικής κίνησης στα αεροδρόμια όλης της χώρας τον Μάρτιο

Πρόταση για ποινές που φθάνουν μέχρι και την ανθρωποκτονία από πρόθεση, έκανε η εισαγγελέας στο Συμβούλιο Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, για την υπόθεση του θανάτου του Βούλγαρου οπαδού στη συμπρωτεύουσα.

Το περιστατικό έλαβε χώρα τον Ιανουάριο του 2020, οπότε και το θύμα παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, μετά από συμπλοκή του με οπαδούς αντίπαλης ομάδας. Η υπόθεση πήρε άμεσα τη νομική οδό και πλέον υπάρχει και η εισαγγελική πρόταση, η οποία περιλαμβάνει τα εξής:

H 27χρονη οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου και ο 49χρονος φίλος της, οι οποίοι είναι ήδη προφυλακισμένοι για την υπόθεση. Για την πρώτη, η εισαγγελέας εισηγείται να παραπεμφθεί σε δίκη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ενώ ως ηθικό αυτουργό στην πράξη αυτή, όπως επίσης για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, προτείνει να δικασθεί ο δεύτερος. Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους έξι που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην επίθεση και είναι ελεύθεροι με όρους, ζητεί να δικασθούν -κατά περίπτωση- για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και συνέργεια στην ίδια πράξη.

Επικαλούμενη στοιχεία από τις έρευνες που έκαναν οι αστυνομικές αρχές, η εισαγγελέας αποδίδει κεντρικό ρόλο στον 49χρονο όσον αφορά τα γεγονότα της 5ης Ιανουαρίου του 2020, που οδήγησαν στον θάνατο του 26χρονου Βούλγαρου, ενώ απορρίπτει τους ισχυρισμούς του περί μη εμπλοκής του στο επεισόδιο. Ο 26χρονος είχε επισκεφθεί μαζί με φίλους του τη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα του Άρη με τον ΠΑΟΚ, που είχε διεξαχθεί την προηγούμενη μέρα στο γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης», καθώς διατηρούσαν φιλικές σχέσεις με τους οπαδούς των «κιτρίνων».

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η 27χρονη και ο 49χρονος κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι μετά τις απολογίες τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ