Εκλογές 2019

Χαμός μεταξύ Χατζηνικολάου – Κούγια στον αέρα

Χαμός μεταξύ Χατζηνικολάου – Κούγια στον αέρα

Χαμός στον “αέρα” του ΑΝΤ1 μεταξύ Νίκου Χατζηνικολάου και Αλέξη Κούγια για την ψήφο των “Ρομά” και τις ιδιαιτερότητες ανθρώπων. “Είναι ό,τι πιο φασιστικό έχω ακούσει”, είπε ο Έλληνας δημοσιογράφος στον Κούγια. Αντίδραση από Κατρούγκαλο και Παππά.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αλέξης Κούγιας ξεκίνησε να μιλάει για τις ψήφους και πόσο σημαντικές είναι ανάλογα με το τι… είναι ο καθένας. Ο γνωστός ποινικολόγος ανέφερε πως άλλη δυναμική έχει μια ψήφος από Ρομά και ανθρώπους με ιδιαιτερότητες και άλλη από επιστήμονες, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Νίκου Χατζηνικολάου και την έκρηξή του, με τον τελευταίο να κάνει λόγο για φασιστική άποψη.

«Θα πρέπει να ανησυχεί ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ για τη σύνθεση των ανθρώπων που τον ψήφισαν. Αν τελικά οι Ρομά είναι αυτοί που τον ψήφισαν, αν είναι οι ταλαιπωρημένοι των φυλακών, αν είναι οι λαθρομετανάστες. Περιορίζεται απόλυτα πια η προσδοκία της επανόδου. Γιατί αν πάρεις το υγιές κομμάτι. Τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιστήμονες, αλλά το κομμάτι που ψήφισε», είπε αρχικά ο Κούγιας.

Εκεί τον ρώτησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος που βρισκόταν στο στούντιο αν οι Ρομά πρέπει να ψηφίζουν και ο Κούγιας απάντησε πως «ναι πρέπει να ψηφίζουν, αλλά δεν θα πρέπει να λέμε ότι η αισθητική των Ρομά εκφράζει την αριστερά».

Ο Χατζηνικολάου είπε ότι «αυτό δεν ακούγεται καθόλου δημοκρατικό», με τον Κούγια να επιμένει πως του αρέσει να το λέει και να επαναλαμβάνει. «Αν η αισθητική του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι Ρομά, είναι οι ιδιαιτερότητες, είναι οι ταλαιπωρημένοι των φυλακών, αν αυτή είναι η αισθητική της αριστεράς, τότε τι να πω; Είμαι ο Αλέξης Κούγιας και τα λέω στα σοβαρά».

Ο Κατρούγκαλος, ο Παππάς και ο Χατζηνικολάου τον ρώτησαν αν οι γκέι είναι οι ιδιαιτερότητες που λέει, με τον Κούγια να μην το αρνείται και τον Χατζηνικολάου να λέει πως σοκάρεται. «Εμένα η άποψη μου είναι ότι είναι σοκαριστική η άποψη σας και όχι δημοκρατική», είπε ο Χατζηνικολάου και εκεί επικράτησε… πανικός.

Ο Χατζηνικολάου έβαλε τις φωνές και κατηγορούσε για φασισμό τον Κούγια που λέει πως με βάση τις ιδιαιτερότητες κρίνουμε την ψήφο του καθενός.

Δείτε το βίντεο με τον χαμό μεταξύ Χατζηνικολάου και Κούγια:

https://youtu.be/kZ1TA6ww7sg