Ελλάδα

Εκλογές 2023: Έκδοση ταυτοτήτων και την Κυριακή – Επί ποδός η Αστυνομία

Σπίτι με το MEGA: Όλη η Ελλάδα υποκλίνεται στον σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη

Ανοιχτά από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα τα γραφεία ταυτοτήτων στα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας

Επί ποδός βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία ενόψει εκλογών.

Επιστρέφονται οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας και οδήγησης προκειμένου να μπορέσουν να μετακινηθούν οι πολίτες για να ψηφίσουν, ενώ ανοιχτά και την Κυριακή, ημέρα των εκλογών, τα γραφεία έκδοσης ταυτοτήτων και διαβατηρίων.

Συγκεκριμένα θα είναι ανοιχτά από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Επισημαίνεται ότι σε περιπτώσεις αρχικής έκδοσης – αντικατάστασης, δελτίων ταυτότητας, αυτό θα εκδίδεται άμεσα, ακόμα και την ημέρα της ψηφοφορίας, εφόσον προσκομισθούν αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

Περισσότερες πληροφορίες για τα δικαιολογητικά και διευκρινιστικές λεπτομέρειες σχετικά με την έκδοση Δελτίων Ταυτότητας, από τα Γραφεία Ταυτοτήτων, μπορούν οι πολίτες να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr / Οδηγός του Πολίτη – Δικαιολογητικά.

Στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας επίσης είναι δυνατή η αναζήτηση των στοιχείων επικοινωνίας των κατά τόπους Γραφείων Ταυτοτήτων των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παράλληλα η ΕΛ.ΑΣ έχει προχωρήσει σε ειδικό επιχειρησιακό σχεδιασμό, με το σύνολο της αστυνομικής δύναμης να βρίσκεται σε επαγρύπνηση καθώς έχουν ανακληθεί για το σαββατοκύριακο των εκλογών ρεπό και άδειες.