Ελλάδα

Εκλογές 2023 – Πόρος: Αγνόησαν την προτροπή του δημάρχου για αποχή οι πολίτες

Δεν εισακούστηκε η έκκληση του δημάρχου Πόρου, ο οποίος καλούσε τους ψηφοφόρους του νησιού να απέχουν από την εκλογική διαδικασία.
Δεν άκουσαν τον δήμαρχο Πόρου οι δημότες του ο οποίος τους είχε καλέσει πριν από λίγες ημέρες να απέχουν από τις εκλογές.

Σημειώνεται πως πριν από λίγες μέρες με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δήμαρχος, Γιάννης Δημητριάδης καλούσε τον κόσμο να μην πάει να ψηφίσει.

Ωστόσο, φαίνεται πως οι πολίτες του νησιού λειτούργησαν διαφορετικά και η συμμετοχή κινήθηκε σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα.

Οι πολίτες έδωσαν στη ΝΔ μια καθαρή πρωτιά με ποσοστό 59.27%. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε δεύτερος με 14.01% ενώ τρίτο κόμμα κατετάγη το ΠΑΣΟΚ με 5.28%. Από τους 4.344 εγγεγραμμένους ψήφισαν συνολικά περίπου 2.600 άτομα. 

Στη ανάρτησή του, μεταξύ άλλων, ο κ. Δημητριάδης, εξηγούσε πως το κάλεσμά του αυτό είχε να κάνει με το χρονίζον ζήτημα των ιχθυοτροφείων. «Σήμερα» όπως σημείωνε, το νησί «βρίσκεται με το πιστόλι στον κρόταφο και η σκανδάλη είναι έτοιμη να πατηθεί. Αναφέρομαι στο Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο το νησί του Πόρου θα γίνει επισήμως βιομηχανική ζώνη ιχθυοτροφείων (ΠΟΑΥ) και θα διοικείται από μια πολυεθνική εταιρεία.