Ελλάδα Επικαιρότητα

Έκρηξη στη Συγγρού: Τι κατέθεσε ο 78χρονος εγκαυματίας

Έκρηξη στη Συγγρού: Τι κατέθεσε ο 78χρονος εγκαυματίας

Δεν θυμάται αν η έκρηξη στη Συγγρού, που προκάλεσε μεγάλες ζημιές, έγινε όταν πάτησε τον διακόπτη για να ανάψει το φως ο 78χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κατάθεσή του, από χθες υπήρχε μία μυρωδιά μέσα στο διαμέρισμα. Όμως αν και τον προβλημάτισε, δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία. Κοιμήθηκε και στις 06:45 το πρωί που ξύπνησε σημειώθηκε η έκρηξη.

Ο ηλικιωμένος, δεν θυμάται αν αυτό συνέβη την ώρα που άναψε τον διακόπτη για το φως και προκλήθηκε σπινθήρας ή τη στιγμή που πήγε να ανάψει τσιγάρο ή όταν πήγε να φτιάξει καφέ.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ως πιθανότερο αίτιο για την έκρηξη εξετάζεται η διαρροή υγραερίου ή φυσικού αερίου, καθώς διαπιστώθηκε ότι υπήρχε όντως διαρροή στο κτίριο, όταν έφτασαν οι πυροσβέστες, η οποία αντιμετωπίστηκε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει μέχρι τώρα το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής αποκλείει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας και επικεντρώνεται στη διαρροή.

Η έκρηξη έγινε στον ημιώροφο του κτιρίου της λεωφόρου Συγγρού, όπου είναι χώρος κατοικίας ενώ το υπόλοιπο κτήριο, σύμφωνα με στοιχεία που είχε δώσει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν κατοικείται καθώς ετοιμάζονται διαμερίσματα για μίσθωση.

ΠΗΓΗ newsit.gr