Ελλάδα Επικαιρότητα

Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την ακρίβεια – Παρών ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Δεν θα γίνει ανασχηματισμός, επιβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές

Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την αντιμετώπιση της ακρίβειας αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα (07.10.2021), αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή για την ελληνογαλλική συμφωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, η σύσκεψη θα γίνει υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη και με τη συμμετοχή του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και αναμένεται να εξεταστούν μέτρα που θα ανακουφίσουν τους πολίτες από τις αυξήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο.

Να σημειωθεί ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επρόκειτο να συναντηθεί στις 5 το απόγευμα με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιο για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτη Σχοινά, αλλά τελικά μετατέθηκε για την επόμενη Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021.

Σενάρια για αύξηση της επιδότησης στην ηλεκτρική ενέργεια

Νωρίτερα, σήμερα, το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε πως η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξηθεί το ποσό που θα δοθεί για επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος, με το κονδύλι να ξεπερνά κατά πολύ τα 150 εκατομμύρια ευρώ, που ήταν η εκτίμηση του κόστους κατά την αρχική εξαγγελία του μέτρου.

Συνεπώς, δεν αποκλείεται το επίδομα, τελικά, να είναι μεγαλύτερο από τα 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα.