Ελλάδα

Ελεύθεροι οι αντιεξουσιαστές από τα επεισόδια σε Βικτώρια και Μοναστηράκι

Ελεύθεροι οι αντιεξουσιαστές από τα επεισόδια σε Βικτώρια και Μοναστηράκι

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους οι αντιεξουσιαστές που συνελήφθησαν για τα επεισόδια στους σταθμούς του τρένου σε Βικτώρια και Μοναστηράκι.

Σε δύο από τους αντιεξουσιαστές επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης μία φορά το μήνα σε ΑΤ. Θα ακολουθήσουν οι απολογίες των ακροδεξιών κατηγορουμένων για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη Τετάρτη (1.11.2023) στους σταθμούς Βικτώρια και Μοναστηράκι.

Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με το κακούργημα που αφορά επικίνδυνες παρεμβάσεις σε συγκοινωνίες μέσων σταθερής τροχιάς από το οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται και 10 αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος.

Τις προηγούμενες ημέρες αφέθηκαν ελεύθεροι δύο συλληφθέντες. Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια ξέσπασαν σε αντιεξουσιαστές και ακροδεξιούς, οι οποίοι είχαν ανάψει πυρσούς στα βραχάκια της Ακρόπολης λόγω της συμπλήρωσης 10 χρόνων από τη δολοφονία των 2 μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Παράλληλα, έγιναν και αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στο Νέο Ηράκλειο. Τα επεισόδια ξέσπασαν μετά στη Βικτώρια και στο Μοναστηράκι, μπροστά στα μάτια του κόσμου.

Ελεύθεροι οι αντιεξουσιαστές από τα επεισόδια σε Βικτώρια και Μοναστηράκι Ελεύθεροι οι αντιεξουσιαστές από τα επεισόδια σε Βικτώρια και Μοναστηράκι

Τα σοκαριστικά ντοκουμέντα από τα επεισόδια στο Μοναστηράκι

Στο σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας, φαίνονται ακροδεξιοί με κράνη να επιτίθενται σε αντιεξουσιαστές που είναι μέσα στο τρένο του ΗΣΑΠ, οι οποίοι πήγαιναν σε αντιφασιστική συγκέντρωση.

Οι αντιεξουσιαστές αμύνονταν με καδρόνια και οι ακροδεξιοί χτυπούσαν με ασπίδες και ό,τι άλλο είχαν μαζί τους.

Σε βίντεο ακούγεται ακροδεξιός να λέει σε αναρχικό «βγες έξω μωρή κότα», ενώ παράλληλα κάποιος από αυτός περιλούζει συρμό με εύφλεκτο υλικό για να βάλει φωτιά. Το άτομο που ακούγεται στο βίντεο συνεχίζει λέγοντας «μ@@@ι κάψου ρε», ενώ άλλοι χτυπούν με σφυριά και βαριοπούλες τους συρμούς.

ΠΗΓΗ newsit.gr