Ελληνική Δικαιοσύνη

Εμπρησμός Marfin: Ανοίγει ξανά ο φάκελος της υπόθεσης

Νέοι σεισμοί μεγέθους άνω των 4 Ρίχτερ νότια της Κρήτης

Ανοίγει ξανά ο φάκελος της υπόθεσης Marfin μετά από 10 χρόνια, καθώς το τμήμα ασφάλειας έχει συγκροτήσει νέα ομάδα έρευνας. Πρόκειται να διερευνηθούν εκ νέου οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους αθώοι πολίτες το 2010 με επανεξέταση των στοιχείων και των μαρτυρίων με σκοπό να έρθουν στη δικαιοσύνη οι ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV η αστυνομική συντάκτρια Μίνα Καραμήτρου, το τμήμα της Κρατικής Ασφάλειας έχει δημιουργήσει μία μικρή ομάδα αστυνομικών, η οποία έχει ανοίξει και πάλι το φάκελο της υπόθεσης.

Μάλιστα πριν από λίγο διάστημα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ζήτησε από τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ να ανοίξουν και πάλι το φάκελο. Όπως τους είπε πρέπει να εξεταστούν βίντεο, φωτογραφίες καθώς και πιθανά κενά που μπορεί να υπήρξαν στην υπόθεση.

Σε ερώτηση του Open TV προς τους αξιωματικούς της ασφάλειας αναφορικά με το εάν δέκα χρόνια μετά θα μπορέσουν να βρουν κάτι η απάντηση ήταν ότι «αυτό το έγκλημα είχε τρεις νεκρούς και ότι είναι ένα έγκλημα το οποίο δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο». Σε ερώτηση για το εάν υπάρχουν κενά που μπορούν να εκμεταλλευτούν η απάντηση ήταν θετική. «Σε αυτή την έρευνα υπάρχουν κενά γι αυτό και ανοίγει ξανά ο φάκελος».

Πηγή: athensvoice.gr