Ελληνική Δικαιοσύνη Κρήτη

Φονική συμπλοκή στο Ροτάσι: Οι ποινές που επιβλήθηκαν από το Εφετείο

Άγρια συμπλοκή στις φυλακές Δομοκού με τραυματίες

Η δίκη αφορούσε μόνο στα υπόλοιπα άτομα – μέλη δύο οικογενειών

Παρέμειναν και στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο οι ποινές που είχαν επιβληθεί σε πρώτο βαθμό στους Κρητικούς που δικάζονταν για τη φονική συμπλοκή που είχε σημειωθεί τον Σεπτέμβριο του 2012 στο Ροτάσι Ηρακλείου και κατά την οποία είχε χάσει τη ζωή του ένας νεαρός μόλις 17 ετών.

Για την ανθρωποκτονία του αδικοχαμένου ανήλικου έχει καταδικαστεί από δικαστήριο Ανηλίκων ένας συνομήλικος του θύματος, ο οποίος έχει ήδη εκτίσει την ποινή του. Η σημερινή δίκη αφορούσε μόνο στα υπόλοιπα άτομα – μέλη δύο οικογενειών της περιοχής που είχαν συμπλακεί για κτηματικές διαφορές μεταξύ τους.Κι αυτό αφού η εν λόγω υπόθεση είχε διαχωριστεί από τη δολοφονία του 17χρονου, καθώς τόσο ο δράστης, όσο και το θύμα ήταν ανήλικοι.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση που εκδικάστηκε την Τετάρτη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, ήταν συνολικά τέσσερις συγγενείς των δύο ανηλίκων ηλικίας σήμερα 48, 43, 26 και 25 ετών.Πρόκειται για έναν συγγενή του θύματος, καθώς και τρεις συγγενείς του 24χρονου – σήμερα – δράστη της ανθρωποκτονίας.

Ο 43χρονος συγγενής του θύματος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 9 μηνών για «βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη» και για «συμπλοκή». Ο 48χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 10 μηνών για «συμπλοκή».

Τέλος, στον 25χρονο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 3 μηνών για «συμπλοκή» και «πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών».Σημειώνεται ότι ο 26χρονος κατηγορούμενος δεν έδωσε σήμερα το παρών στα δικαστήρια κι έτσι η έφεση του απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη. Η ποινή που επιβλήθηκε στον 48χρονο ανεστάλη επί τριετία, ενώ αναστολή δόθηκε και στους άλλους δύο καταδικασθέντες υπό τον όρο της εμφάνισης στο Α.Τ της περιοχής τους μια φορά το μήνα.