Ελληνική Δικαιοσύνη

Προανακριτική Novartis: Αποφασίστηκε η κλήτευση των προστατευόμενων μαρτύρων

«Στα άκρα» έσπρωξε η κυβέρνηση τους Ελληνες του Ανατολικού Αιγαίου: Αποφάσισαν «αυτονόμηση» από την Αθήνα!

Να καλέσει προς εξέταση του δύο προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis, με τις κωδικές ονομασίες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης», αποφάσισε η προανακριτική επιτροπή της Βουλής, η οποία διερευνά τους χειρισμούς του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Επίσης η Προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο συνεχίζει τις συνεδριάσεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταθέτει τη λίστα με τους μάρτυρες που επιθυμεί να κληθούν για να καταθέσουν.

Ανάμεσα στα ονόματα που κατατέθηκαν είναι αυτό της κ. Τουλουπάκη και των δύο επίκουρων Τζούρα και Μανώλη. Επίσης κατατέθηκαν τα ονόματα των κ.κ. Παπασπύρου και Δημητρίου. Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει να επανεξεταστούν Αγγελής και Ράικου.

Η προτεινόμενη σειρά από τον ΣΥΡΙΖΑ: Κυβέλου (αύριο), Ζαμανίκα, Αγγελής & Ράικου για επανεξέταση, δυο προστατευόμενοι μάρτυρες, Μιωνί, Τζανακόπουλος, Πολάκης, Παπαδάκου, Παπασπύρου, Δημητρίου, Τζούρας, Μανώλης, Τουλουπάκη.

Το ΚΙΝΑΛ υπερψήφισε την πρόταση και τη σειρά που πρότεινε η ΝΔ. Επιπλέον απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα του ΚΙΝΑΛ να κληθεί ως ύποπτη η κα Τουλουπάκη.