Ελληνική Οικονομία Επικαιρότητα

Χρ. Σταϊκούρας: Στα 3 δισ. ευρώ το κόστος του ολικού lockdown

Χρ. Σταϊκούρας: Στα 3 δισ. ευρώ το κόστος του ολικού lockdown

O σχεδιασμός του οικονομικού επιτελείου ενσωματώνει όλες τις προβλέψεις και σενάρια,  συμπεριλαμβανομένου και ενός ολικού lockdown δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Αναφερόμενος στο κόστος που θα έχει ένα ολικό lockdown, ο ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι ανέρχεται στα 3 δισ. ευρώ το μήνα. Υπενθύμισε μάλιστα ότι το μηνιαίο κόστος με βάση τα υπάρχοντα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί λόγω της πανδημίας φτάνουν στα 2,4 δισ. ευρώ.

Δεδομένου ότι ακόμα κανείς δεν γνωρίζει το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στο υγειονομικό πεδίο, ο κ. Σταϊκούρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί νέα παράταση στο χρόνο αναστολής στην καταβολή φορολογικών υποχρεώσεων και πέρα από το τέλος Απριλίου.

Όσον αφορά την πιθανότητα να ισχύσει και φέτος η κλιμακωτή μείωση της προκαταβολής φόρου, επεσήμανε ότι αυτό θα αποφασιστεί το καλοκαίρι, όπως συνέβη και πέρυσι. Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν θα δοθεί άλλη παράταση στην προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2021 η οποία λήγει στις 26 του μηνός.

ΠΗΓΗ