Ελληνική Οικονομία Επικαιρότητα

ΕΝΦΙΑ: Μείωση σε δυο δόσεις προανήγγειλε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος

Η αποκάλυψη της Λάουρα Νάργες για τη ζωή της μας εξέπληξε

ΕΝΦΙΑ: Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ προανήγγειλε μείωση του ΕΝΦΙΑ σε δυο δοσεις.

ΕΝΦΙΑ: Ο Στέλιος Πέτσας ήταν καλεσμένος του Γιώργου Αφτιά στην πρωϊνή εκπομπή του ΣΚΑΪ. Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο θέμα της υποφορολόγησης που ήταν μια από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι η μείωση του ΕΝΦΙΑ πρόκειται να γίνει σε δυο δόσεις. Σχετικά με την πληρωμή του, αυτή θα γίνει με 20 δόσεις τον πρώτο χρόνο και 10 τον δεύτερο.

Παράλληλα, τόνισε πως το αφορολόγητο θα μείνει ως έχει και θα αυξάνεται για κάθε παιδί που αποκτά μία οικογένεια. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Στέλιος Πέτσας η Νέα Δημοκρατία έχει έτοιμα όλα αυτά τα νομοσχέδια από τότε που ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση. Στα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης είναι να κατατεθεί το πρώτο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος και στην πορεία φορολογικό νομοσχέδιο. «Σκοπός να είναι ψηφισμένα και σε λειτουργία από τον Αύγουστο,» είπε χαρακτηριστικά.

ΕΝΦΙΑ: Μείωση σε δυο δόσεις προανήγγειλε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος

Καμία αντίρρηση από τους δανειστές για το φορολογικό

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως οι δανειστές γνωρίζουν τις προθέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία και δεν έχουν εκφράσει καμία αντίρρηση,  τονίζοντας ότι για την κυβέρνηση αυτό δεν είναι απλώς ένα νομοσχέδιο που μειώνει συντελεστές αλλά είναι μεταρρυθμιστική τομή. Όπως εξήγησε το σχέδιο για την φορολογία είναι η μείωση συντελεστών σταδιακά σε βάθος τετραετίας.

Στη συνέχεια κλήθηκε να απαντήσει στους ισχυρισμούς εταίρων και θεσμών περί διεύρυνσης της φορολογικής βάσης, ο κ Πέτσας σημείωσε ότι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το αφορολόγητο, αλλά με την φορολογητέα ίλη που δε δηλώνεται. Μάλιστα τόνισε ότι για αυτό πρέπει να δοθούν κίνητρα στους πολίτες, με πρώτο τη μείωση των φορολογικών συντελεστών. Κατά τον κο Πέτσα οι 120 δόσεις είναι ρύθμιση που επιβάλλεται στην ιδιωτική οικονομία, γιαυτό και σκοπός είναι να εφαρμοστεί και στις επιχειρήσεις. Επιπρόσθετα, εξέφρασε πως στόχος είναι το επιτόκιο να μειωθεί στο 3%. «Εφόσον δείξουμε δείγματα γραφής οι δανειστές θα αποφασίσουν μείωση στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα», τόνισε

ΕΝΦΙΑ: Μείωση σε δυο δόσεις προανήγγειλε ο Κυβερνητικός εκπρόσωποςΤέλος, ο Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε και στην  εγκληματικότητα εντός πανεπιστημιακών χώρων εξέφρασε πως τα πανεπιστήμια θα γίνουν ξανά όπως πρέπει να είναι όλοι οι δημόσιοι χώροι με την αστυνομία να μπορεί να παρεμβαίνει. To πρόβλημα δεν είναι στο κράτος. Υπάρχει το κράτος και λειτουργεί. Ο κάθε υπηρεσιακός παράγοντας ζητεί όμως πολιτική καθοδήγηση από τους ηγέτες του. Αυτοί δίνουν το παράδειγμα και την κατεύθυνση, όχι για τα υπηρεσιακά θέματα αλλά για να αποφεύγονται σφάλματα κι ολιγωρίες, εκτίμησε καλούμενο να σχολιάσει την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού όσον αφορά την ισχυρή σεισμική δόνηση που χτύπησε χθες Παρασκευή την Αθήνα. Σύμφωνα με τον κο Πέτσα η Κυβέρνηση, έπραξε με βάση τα παραπάνω, με τον ίδιο τρόπο τόσο στην Χαλκιδική όσο και στον σεισμό της Αθήνας.