Ελληνική Οικονομία

Έξυπνοι τρόποι για να εξοικονομήσετε χρήματα εν μέσω καραντίνας

Θρίλερ δίχως τέλος: Κίνδυνος υποξίας και καταβύθισης του σημείου -Απεγκλωβισμός σήμερα των παιδιών από το σπήλαιο – Το σχέδιο του Έλον Μασκ

Η εξάπλωση του κορονοϊού σε πολλές χώρες παγκοσμίως έχει οικονομικές συνέπειες και για τα νοικοκυριά. Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να εξοικονομήσετε χρήματα.

Δύο οικονομικοί σύμβουλοι από την Αυστραλία, η Μόλι Μπέντζαμιν και η Μαρί Κόντο παρέχουν έξυπνες και χρήσιμες συμβουλές για περιορισμό των δαπανών στα νοικοκυριά εν μέσω της έξαρσης του κορονοϊού.

Καταγράψτε τα έξοδά σας

Η κ. Κόντο, προτείνει αρχικά να βάλουμε τα πιθανά χρέη που έχουμε είτε σε δάνεια, είτε σε πιστωτικές κάρτες και λογαριασμούς γενικότερα, και να ψάξουμε αν υπάρχει κάποιος τρόπος να «κόψουμε» τα περιττά έξοδα.

«Γράψτε τι πληρώνετε και αναρωτηθείτε αν μπορεί να υπάρξει καλύτερη συμφωνία που θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα μακροπρόθεσμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έξυπνοι τρόποι για να εξοικονομήσετε χρήματα εν μέσω καραντίνας

Μάλιστα, η μέθοδος της Μαρί Κόντο μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις πτυχές της ζωής μας, από τις σχέσεις και την υγεία μέχρι και την εργασία.

«Πρόκειται για ένα ξεκαθάρισμα που δίνει τη δυνατότητα να ζήσετε την ιδανική ζωή, η οποία θα περιβάλλεται μόνο από πράγματα που προκαλούν χαρά», τόνισε η Τζέμα Κουίν, μιας οργανωτική σύμβουλος της Μελβούρνης.

Πληρώστε τα άμεσα χρέη

Προτεραιότητα στην εξόφληση των οφειλών θα πρέπει να δοθεί σε εκείνα που έχουν επιτόκιο άνω του 10%, προειδοποιεί η Μόλι Μπέντζαμιν.

«Αυτά τα χρέη είναι σημαντικά και πρέπει να αποπληρωθούν όσο το δυνατόν ταχύτερα, γιατί εξαιτίας του υψηλού επιτοκίου τους, αυξάνονται γρήγορα», υπογράμμισε η κ. Μπέντζαμιν.

«Έπειτα, αν έχετε δάνεια με επιτόκιο πάνω από 5%, καλό θα ήταν να συνεχίσετε να τα πληρώνετε, αλλά μπορείτε να κάνετε και μια σχετική εξοικονόμηση χρημάτων ταυτόχρονα», συμπλήρωσε.

Μαθήματα για καλύτερη διαχείριση του καθημερινού μπάτζετ

Η αυτοαπομόνωση και το γεγονός πως ο ελεύθερος χρόνος έχει αυξηθεί, είναι μια καλή ευκαιρία για να μάθουμε να διαχειριζόμαστε καλύτερα τα λεφτά που περνάνε από τα χέρια μας.

«Τώρα μπορούμε να παρακολουθήσουμε πιο άνετα μαθήματα για καλή οικονομική διαχείριση δωρεάν και εύκολα στο διαδίκτυο», υποστήριξε η κ. Μπέντζαμιν.

Επίσης, η οικονομολόγος ενθάρρυνε τους ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν το χρόνο τους στο σπίτι και να επικεντρωθούν στην καλύτερη κατανομή των αναγκών τους αλλά και να προετοιμαστούν για το τέλος αυτών των δύσκολων στιγμών.

Αποφύγετε τους περιττούς «πειρασμούς»

Ακόμη μια δράση που μπορείτε να αναλάβετε είναι να περιορίσετε τα περιττά έξοδα, όπως η αγορά καφέδων και φαγητού από take away και delivery καταστήματα.

Μπορεί η βαρεμάρα και ενδεχομένως η κούραση να αποτελούν παράγοντες που μπορούν να σας ωθήσουν να προβείτε σε αγορές που δεν είναι τόσο αναγκαίες, όμως αυτό είναι τελείως περιττό όταν μπορείτε να καλύψετε αυτές τις ανάγκες με υλικά που έχετε στο σπίτι ή που μπορείτε να αγοράσετε φθηνά από τα σούπερ μάρκετ, προειδοποιούν οι οικονομικοί σύμβουλοι.

«Λιώστε» στη γυμναστική!

Οι ασκήσεις γυμναστικής είναι η ιδανική λύση τόσο για να βελτιώσετε την φυσική σας κατάσταση όσο και για την ψυχολογία σας εν μέσω της καραντίνας.

Όργανα γυμναστικής

Αν υιοθετήσετε αυτή την νοοτροπία τότε ακόμα και όταν ανοίξουν τα γυμναστήρια δεν θα χρειάζεται να δώσετε χρήματα για εγγραφή!

Πους απς, κοιλιακοί, τρέξιμο, ραχιαίοι και μερικά από τα πολλά που μπορείτε να κάνετε και στο σπίτι σας μόνοι σας καθώς το YouTube είναι γεμάτο με βίντεο από ειδικούς που δείχνουν πολύ απλές και καλές ασκήσεις!