Ελληνική Οικονομία Επικαιρότητα

Σοκ από τη νέα επίθεση εναντίον ελεγκτών – Οργισμένη ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών

ΗΠΑ: «Η... Αστυπάλαια είναι ελληνική»! - Πάλι καλά... (upd)

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Υφυπουργός Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος επίκειται ήδη, σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, η αυστηροποίηση των ποινών για όσους ασκούν βία εναντίον δημοσίων υπαλλήλων κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους.

Ο κ.Βεσυρόπουλος ξεκαθαρίζει επίσης με αφορμή μια ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ  ότι δεν υπάρχει θέμα κατάργησης των φοροελεγκτικών μηχανισμών. «Η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές, από τις 18 Ιουλίου, ότι όχι μόνο δεν καταργούνται αλλά ενισχύονται ακόμα περισσότερο οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, όπως το ΣΔΟΕ και το ΣΕΠΕ. Επιπρόσθετα θεσμοθετείται η αυτονομία τους και η απεξάρτησή τους από κομματικά ή κυβερνητικά δεσμά αφού θεσμοθετούνται θέσεις Γενικών Διευθυντών, από την ιεραρχία της διοίκησης, που θα επιλέγονται με απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία και θα προΐστανται των ελεγκτικών υπηρεσιών, έχοντας πλήρη ανεξαρτησία στην άσκηση των καθηκόντων τους. Αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα», τονίζει χαρακτηριστικά.

Τελευταίο περιστατικό βίας εναντίον ελεγκτών της ΑΑΔΕ ήταν στις Σέρρες όταν εφοριακοί στην Κερκίνη κατήγγειλαν επίθεση από ιδιοκτήτη επιχείρησης και πλήθος κόσμου, σε έλεγχο που επιχείρησαν να κάνουν σε πολυχώρο της περιοχής την ώρα που ήταν σε εξέλιξη γαμήλιο γλέντι.

Όπως κατήγγειλαν οι υπάλληλοι της ΔΟΥ Σερρών, δέχθηκαν επίθεση από τον ιδιοκτήτη του πολυχώρου, ο οποίος προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο προσπάθησε να τους διώξει με τη βία. Όταν δεν τα κατάφερε, φρόντισε να εξαγριώσει τον κόσμο, που περίμενε τον γαμπρό και τη νύφη.